post

Пазарът на монитори от години ни изкушава с големи, извити, ултрашироки модели с всевъзможни екстри и впечатляващ дизайн, но в реалността бизнесът се нуждае от качествено, многофункционално и не на последно място изгодно предложение. Защото когато трябва да купите 1-2 дисплея, капризите са позволени, но когато бройката е 15-20 или повече разликата в цената набъбва значително.
AOC винаги са се прицелвали в най-изкушаващата за бизнеса пресечна точка между качества и цена, с акцент по-скоро върху последното. Затова не може да се каже, че бизнес моделите на марката (разбира се с изключение на фамозните модели Porsche Design) блестят с невероятен външен вид и характеристики, но това далеч не ги прави лоши предложения, напротив.

27-инчовият 27P2Q е удачна комбинация от модерен дизайн, добри характеристики и съвсем приемлива цена и би трябвало да влезе веднага в списъка с бъдещи покупки на пресметливите снабдители на големите офиси. За всеобщо щастие времето на компромисните TN панели безвъзвратно отмина и дори представител на този атрактивен ценови клас вече е снабден с IPS матрица с много приятни цветове и отлични ъгли на видимост. А това е важно по две причини – първо, защото дори подсъзнателно потребителят възприема с много повече настроение изображенията на екрана и втора, защото не е проблем да покани 2-3, че дори и повече колеги, за да им сподели работата и те няма да бъдат измъчвани от петна, лош контраст и избледнели цветове.

По дизайна и ергономията на AOC 27P2Q си личи, че това е модел от съвременно поколение. Издават го тънките рамки на екрана и функционалната стойка, която предлага възможностите на доста по-скъпи модели – завъртане, накланяне, регулиране на височината в рамките на цели 15 см и дори завъртане в режим портрет. Последното е важно за някои специфични задачи като работа с дълги текстове и код, а е и интересна възможности при използване на няколко долепени екрана. А това не е никакъв проблем благодарение на тънките рамки и „тънката“ цена. Освен това стойката има и отвор за прекарване на кабелите, които си е на практика задължително за подреденото бюро.
Full HD резолюцията e OK за 27-инчовия диагонал, но ако предпочитате повече детайли, по-добре потърсете QHD еквивалент. Въпреки това изображението е достатъчно чисто и прецизно и макар дисплеят да не блести с много широко цветово покритие, той е напълно подходящ за всички офис задачи.
Разбира се, няма да получите ексклузивни цветове и премиум материали, но AOC 27P2Q изглежда напълно адекватно в нормалната офис среда. Много повече от адекватни са възможностите за свързване, които освен HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 и забравения вече VGA включват и 4 бързи USB порта (два от които удобно разположени на дясната страна). Така лесно можете да включите всичко – от мишка до скенер и да не са налага всеки път за включвате и разкачате кабели като луди (ако изобщо лаптопът ви има толкова портове) или да ровите в прашното пространство зад настолния компютър, за да намерите свободен порт.
Компромиси няма и по отношение на грижата за очите – наличен е LowBlue режим – също задължителна екстра за прекарващите часове всеки ден пред екрана, както и FlickerFree подсветка, елиминираща трептенето.
За капак AOC 27P2Q има и малко по-висока честота на опресняване и FreeSync за идеална синхронизация на опресняването с видеокартата. Така спокойно можете да разпуснете с някоя игра (а има и вградени стерео говорители) или просто да се наслаждавате на плавни анимации в интерфеса на операционната система и приложенията.
Бизнесът ще се зарадва и на 3-годишната гаранция на модела.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *