post

Angry Birds е най-успешното платено приложение в App Store за iPhone, разкри Apple по-рано през седмицата. Това се случи малко преди петият рожден ден на магазина, който всъщност е днес.

Именно на 10 юли през 2008 година, App Store отваря врати за първи път. Днес, магазинът има над 900 000 приложения, което го прави най-големият в мобилния сектор. Освен това, App Store носи и по-високи приходи от основния си конкурент Android.

Най-любопитното е обаче, че почти всички най-популярни платени приложения са игри, ако става дума за смартфоните iPhone. На първо място се нарежда оригиналния Angry Birds. Челната петица се оформя от още игри – Fruit Ninja, Doodle Jump, Cut the Rope и друго Angry Birds заглавие – Seasons.

Едва на шесто и седмо място можем да видим единствените приложения в топ 10, които не са с гейм насоченост. Става дума за WhatsApp Messanger и Camera+. След това игрите продължават – Words with Friends, Tiny Words, както и трети вариант на Angry Birds – Space.

Като част от юбилея на App Store, сериозна част от платените приложения в него могат да се свалят без пари. В това число влизат не само най-евтините програмки и игри на цени от един или няколко долара, но и по-скъпите такива като Infinity Blade II и Traktor DJ и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *