post

AMD и OnePlus обявиха, че няма да присъстват физически на технологичното събитие CES 2022. Вместо това те ще участват в събитието виртуално. Това решение е продиктувано от нарастването на случаите на варианта Omicron на COVID-19.

В изявление AMD посочва: “След внимателно обмисляне, AMD реши да отмени личното си присъствие на CES 2022 в Лас Вегас и вместо това ще премине към виртуално изжиявване. Нашите лични ангажименти сега ще преминат към виртуални в най-добрия интерес на здравето и безопасността на нашите служители, партньори и общности”. Въпреки, че няма да присъства физически, AMD все пак ще проведе насрочените си съобщения на 4 януари.

Марк Гурман от Bloomberg първи съобщи, че OnePlus няма да присъства физически на CES 2022. След това новината беше потвърдена и от CNET. Очакваше се по време на събитието компанията да представи OnePlus 10 Pro, за който Пийт Лау потвърди, че ще дебютира през януари.

AMD и OnePlus се присъединяват към останалите компании, които също заявиха, че няма да присъстват физически на CES 2022. T-Mobile, Microsoft, Google и Intel са само част от тези, които вече обявиха, че ще присъстват само виртуално.

CES (Consumer Electronics Show) е годишно изложение, което се провежда в Лас Вегас. На CES обикновено се представят нови продукти и технологии. Следващата година то ще се проведе от 5 до 8 януари при строги мерки за сигурност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *