post

AMD съобщи за издигането на Рут Котър (на 44 г.) на поста старши вицепрезидент Човешки ресурси, корпоративни комуникации и връзки с инвеститорите. Тя ще докладва пряко на президента и CEO на компанията д-р Лиса Су. В своята разширена роля, Котър ще отговаря за и ще наблюдава всички аспекти на тези три корпоративни функции, за да помогне на компанията да постига своите бизнес цели. Допълнително към ръководството на HR екипа на AMD се присъединява и Робърт Гама (на 42 г.), който ще поеме допълнителна отговорност по отношение на стратегията на човешките ресурси в компанията като главен директор отговарящ за талантите, и ще докладва на Котър.

“В AMD хората са нашия най-голям актив и за нас е особено важно да имаме правилните ръководители, които са способни да развиват нашата култура за предлагане на технологии и продукти, които променят света,” каза д-р Лиса Су. “Острата бизнес-проницателност на Рут и познаването на компанията, както и нейните доказани способности на лидер, съчетани със знанията и опита на Робърт във функцията на HR, са  мощна комбинация с перспектива, енергия и визия за нашите бъдещи успехи и подсилване на нашите глобални екипи.”

Рут Котър е вече 13 години с AMD, като досега е ръководила глобалните връзки на AMD с медиите, с анализаторите в индустрията и с Уолстрийт, в качеството й на корпоративен вицепрезидент отговарящ за комуникациите и връзките с инвеститорите. Преди AMD, тя е биля няколко години в Trintech Group plc, водещ доставчик на решения за управление на риска при транзакциите, с главни офиси в Ирландия и САЩ, и в CRH plc, една от най-големите в света групировки за строителни материали, където е трупала опит във връзките с инвеститорите. Преди това тя добивала познания по връзки с обществеността в обществения, банковия и потребителския  сектор. Котър е в борда на директорите на Националния институт за връзки с инвеститорите (NIRI), и в борда на директорите на програмата за побратимени градове на гр. Сан Хосе. Тя е номинирана като “Жена, която си заслужава да наблюдаваме (Woman Worth Watching)” от Diversity Journal през септември 2014 година.

Като корпоративен вицепрезидент „Човешки ресурси“, през последните три години Робърт Гама е работил  за трансформирането на HR практиките на глобалния инженерен екип на AMD. Гама е дошъл в AMD от Lenovo, където е заемал различни позиции, включително HR вицепрезидент с отговорност за изграждане на глобалните екипи, за обученията, развитие на изпълнителския и мениджърски състав, културата, управление на талантите, организационно развитие, сливания и придобивания. Преди това той е работил в PepsiCo и осем години в Dell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *