post

Лидерът в онлайн търговията Amazon отваря първия си физически магазин за дрехи. Той ще бъде разположен в Лос Анджелис и ще започне да приема клиенти по-късно тази година.

От компанията уточняват, че в него ще се предлагат „стотици марки“ от подбрани производители. Под внимание при избора им ще бъдат взети отзивите на милионите потребители на Amazon.com.

Любопитна подробност е, че на клиентите във физическия магазин няма да се налага да търсят размери и цветове. Вместо това, ако видят облекло, което харесват, те ще могат да сканират неговия QR код с помощта на приложението Amazon Shopping, за да видят всички налични размери, цветове, ревюта от клиенти и друга налична информация.

След това те ще имат възможност да го изпратят в пробната или директно на гишето за плащане, ако не е необходимо да го пробват. Приложението използва алгоритъм, задвижван от изкуствен интелект, за да препоръча повече продукти въз основа на това, което вече са избрали клиентите.

Допълнително удобство е възможността да поискате нови артикули, които да пробвате, без да се налага да напускате съблекалнята. Те ще пристигнат за „минути“, благодарение на технологията на Amazon.

Технологичният гигант вече отвори редица хранителни магазини, книжарници и дори фризьорски салон. Очаква се скоро компанията да започне да използва услугата си за разпознаване на длани Amazon One като средство за плащане в обектите си.

Вижте повече в прикаченото видео:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *