post

Създателят на музикални видеоклипове и реклами Кийт Шофийлд публикува в Туитър впечатляваща поредица от изображения, озаглавена „Галактика на плътта на Дейвид Кроненбърг (1985)“, заблуждавайки някои да мислят, че това е истински филм на известния режисьор.

В действителност обаче снимките са генерирани от популярния AI генератор на изображения Midjourney. И докато от някои зрители те бяха възприети като невинни имитации, фотосите предизвикаха недоволствието на феновете на ужасите, които заявиха, че изобщо не приличат на работата на Кроненбърг.

Подозренията на феновете в крайна сметка се оказаха верни, тъй като Шофийлд по-късно призна, че всъщност не е използвал Кроненбърг в заданието, тъй като името му е забранено в Midjourney. Вместо това е помолил AI да направи страховити изображения на “Междузвездни войни“.

Много от генераторите на AI изображения са обучени да не използват работата на реално съществуващи художници без тяхно разрешение, тъй като това би могло да се изтълкува като плагиатство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *