post

Днес Acer обяви най-новите продукти от своята екосъобразена продуктова линия Vero – лаптопа Acer Aspire Vero 15 (AV15-53P) и лазерния проектор Acer Vero PL3510ATV. Те са създадени така, че да осигурят на бизнеса и потребителите високопроизводителни технологии с нисък разход на енергия, като им предоставят повече начини за намаляване на въглеродния отпечатък.

Aspire Vero 15 е снабден с процесори от 13-о поколение Intel Core и с графика Intel Iris Xe, които позволяват на този Intel Evo лаптоп да работи с много приложения едновременно. Спечелилата множество награди серия Aspire Vero намалява емисиите на въглероден диоксид чрез използването на рециклирани отпадъчни пластмаси в корпуса си, без това да се отразява на здравината му. Устройството притежава 15-инчов FHD IPS екран, Acer VeroSense за управление на батерията и 1440p QHD уебкамера, която включва технологиите Acer PurifiedView и Acer PurifiedVoice.

Acer пусна на пазара също и проектора Acer Vero PL3510ATV, притежаващ резолюция Full HD, диод с 4800 ANSI лумена и живот на лампата от 30,000 часa за дълготрайно запазване на яркостта при работа. Енергоспестяващият дизайн на лазерния проектор спестява до 48% повече енергия в сравнение с ламповите проектори[2], като в крайна сметка намалява общите разходи при ползване и въглеродния отпечатък по време на удължения живот на продукта. В съответствие с платформата Earthion на Acer, последните Vero продукти интегрират PCR пластмаса в своя корпус и използват опаковка, която може да се рециклира.

Лаптоп Acer Aspire Vero 15

Aspire Vero 15 (AV15-53P) е лаптоп с дизайн, който е съобразен с околната среда и с множество функционалности, за да посрещне нуждите на потребители за мощен и привлекателен вид лаптоп. Той разполага с 15,6-инчов Full HD екран  ,16:9 съотношение на страните и 100% sRGB, което им позволява да извършват задачи и да се забавляват с по-голямо визуално пространство. Със своите процесори до 13-о поколение Intel Core i7 и графика Intel Iris Xe, този Windows 11 лаптоп помага на потребителите да увеличат максимално продуктивността си, независимо дали работят, творят или играят. При това се спазват изискванията към всеки един Intel Evo лаптоп относно ключовите характеристики за едно високо потребителско изживяване – живот на батерията при бързо зареждане, време за реакция, моментална готовност за работа след включване и интелигентна работа в екип.

Aspire Vero 15 идва с 1440p QHD камера, която работи с технологиите Acer PurifiedView и PurifiedVoice с шумопотискане с изкуствен интелект за подобрени видеоконферентни разговори. За надеждна и безпроблемна свързаност, лаптопът разполага с Wi-Fi 6E и предлага голям набор от портове, включително два Thunderbolt  4/USB Type-C, два USB3.2 Gen1 Type-A порта, HDMI 2.1, DC вход и порт за аудио жак, което позволява на потребителите да са свързани и продуктивни навсякъде, където се намират. Той е снабден с до 16 GB LPDDR5 памет на борда и два M.2 SSD слота, които поддържат до 1 TB място за съхранение.

Екосъобразен дизайн

В стремежа си да допринася непрекъснато за опазването на околната среда, Acer внимателно обмисля дизайна на Aspire Vero 15. В него са включени повече рециклирани материали, а възможността за по-продължителното му използване допълнително намалява отпадъците. В сравнение с предишното поколение на екологични лаптопи, Aspire Vero 15 увеличава процента на използвана PCR пластмаса в корпуса – от 30% на 40%, като при производството му се генерират 30% по-малко CO2 емисии[1] ,без да се прави компромис с неговата устойчивост на ежедневни натоварвания. Привлекателният на външен вид корпус не е покрит с боя и съдържа в себе си по-малко летливи органични съединения, а клавишите и калъфът на адаптера използват 50% PCR материали. Гладкият му OceanGlass тракпад е изграден от рециклирана пластмаса, извлечена от океана.

С цел да удължи живота на устройството, при монтажа са използвани стандартни винтове, които опростяват ремонтите и рециклирането в края на живота на продукта. Лаптопът се доставя в многофункционална рециклируема опаковка, която е направена от 100% рециклирана хартия и до 90% рециклиран картон и може да се използва като ергономична поставка за лаптоп. Интегрираните инструменти за управление VeroSense позволяват на потребителите да контролират консумацията на батерията и живота й, като предлагат избор от четири режима на работа.

Интелигентен проектор Acer Vero PL3510ATV

Acer Vero PL3510ATV е интелигентен проектор, който комбинира в едно преносимо устройство усъвършенствана технология за лазерна проекция и висока енергийна ефективност. Снабден с Full HD резолюция, лазерен диод с динамична яркост 4 800 ANSI лумена и контраст от 50 000:1, той проектира бляскави, кристално ясни изображения от дълги разстояния, дори на закрито при висока осветеност. Върховата технология за лазерна фосфорна илюминация му позволява да представя богати, точни цветове, като осигурява 8 пъти по-малко деградация на осветеността с времето и консумира 48% по-малко енергия в сравнение с традиционните проектори с лампа .Произведен е без съдържание на живак също така има 50% PCR пластмаса в корпуса си, за да намали вредата за околната среда. В комбинация с 30 000-часов живот на лазера, тези функции помагат да се намали общата цена на притежание и да се намалят отпадъците.

За да бъде максимално универсален и да се ползва както за работа, така и за забавление в домашна обстановка, Acer Vero PL3510ATV поддържа 2D Keystone и технологията за корекция на четирите ъгъла, която автоматично регулира проекцията към всяка повърхност. Така се премахва изкривяването на изображение, а в допълнение функцията за преместване на обектива позволява той да се движи, без да е необходимо преместване на устройството. Acer Vero PL3510ATV поддържа режим на 24/7 непрекъсната работа, осигурявайки надеждно и висококачествено ползване дори за продължителни периоди от време. Устройството идва с IP5X класификация, за да предпази компонентите си във всяка среда. Acer Vero PL3510ATV не само разполага с вграден говорител от 10W, който предоставя кинематографичен звук и елиминира нуждата от външни говорители, но поддържа и функция за Audio Return за по-добро качество на звука. Това позволява на потребителите да свържат любимите си говорители към проектора за завладяващо звуково изживяване, допълващо изумителната визия, което се проектира. Благодарение на включеният донгъл, който поддържа Android TV, Acer Vero PL3510ATV разполага със съвместимост с Chromecast за безпроблемно стриймване на видео и споделяне на екрана на източник чрез съвместими приложения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *