post

По традиция OPPO анонсира трети продукт от категорията смарт очила, по време на своето събитие inno day 2021. OPPO Air Glass представлява AR монокъл, който се поставя върху специално проектирани рамки и с помощта на микропроектор наслагва различни видове информация директно пред очите ви.

Air Glass се състои от две части – рамката, в която се помещават компоненти, като чипсета Snapdragon Wear 4100 и обектив и монокулярен вълновод със самостоятелно разработен Spark Micro Projector. Той използва microLED технология за проектиране на информация през петелементните стъклени лещи.

Този проектор е сред най-компактните в индустрията с обем само 0.5 сс. С помощта на microLED технологията обаче той достига високи нива на яркост, въпреки малкия си размер.

OPPO Air Glass иизползва специално изработен оптичен дифракционенн вълновод с два режима на показване – 16 степенна сива скала и 256 степенна сива скала. Те могат да доставят до 1400 нита при средна яркост, за да може информацията да остане видима при различни условия на осветеност.

Контролът на информацията се извършва чрез докосване, глас, движение на ръката, когато е сдвоено с OPPO Watch 2 или движение на главата. Air Glass показва приложения, като време, календар, здраве, навигация или телепромптер, който ви позволява да правите презентация практически навсякъде.

Устройството има вградена функция за превод, която позволява междукултурна комуникация между двама души, носещи Air Glass. Двупосочният превод мандарин – английски ще е наличен от кутията, докато мандарин – японски и мандарин – корейски ще бъдат налични по-късно.

OPPO Air Glass ще стартира през първото тримесечие на 2022 година в Китай и ще се предлага в бяло или черно с избор от две рамки – сребърна и черна, която е подходяща за хора, носещи коригиращи очила. То ще изисква приложението Smart Glass, което е налично на OPPO Watch 2 и всеки смартфон на марката, работещ с ColorOS 11 и по-нова версия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *