post

Разбира се, има доста време, докато 3D принтираните палачинки влязат в дома на средностатистическия гражданин, но е приятно да знаем, че имаме още една възможност да похапваме вкусно. Точно тази възможност представи пред журналисти екипът на B2N – компания, която от 4 години се занимава с дистрибуция на технологии за 3D принтиране в България. Целта – тези технологии да стават все по-достъпни за обикновените хора.

B2N споделиха повече за апарата на име PancakeBot, който създава вкусна и питателна закуска на същия принцип, на който се строят цели къщи в рамките на 2 дни. Устройството работи с обикновена смес за тестени изделия и ги проектира чрез специално зададена програма върху загрята плоскост, която позволява тяхното изпичане.

Срещата с PancakeBot е по повод предстоящите Additive days 2018, които ще се проведат между 3 и 6 октомври в София Тех парк. Това е първото международно четиридневно събитие у нас, посветено на 3D технологиите и дигиталното производство и тяхното приложение на Балканите и по света. Идеята е да се излезе извън рамките на 3D принтирането единствено като способ за бързо прототипиране и дизайн и да се демонстрира разнородното приложение на технологиите в области като образование, медицина, индустриален дизайн, автомобилостроене, авиация, култура и изкуство и много други.

Адитивното производство има приложения във всички сфери на човешкия живот: от принтирането на бижута и форми за сладки, през създаването на протези и инженерни прототипи, до употребата му за изграждане на самолетни турбини и цели сгради.

Повече за събитието можете да научите тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *