post

Taiwan Excellence обяви 12 финалисти от кампанията си Sharing is Caring, които успяха да се класират в най-голямата надпревара за иновативни социални проекти. Участниците са селектирани от общо 781 кандидатствали проекта от 61 държави, сред които е и България. Финалстите, които ще се борят за първите места в надпреварата са от САЩ, Филипините, Виетнам, Израел, Кения, Нигерия, Тунис, Нова Зеландия и Тайван, а кои са големите победители ще разберем още през януари.

Глобалната кампания на Taiwan Excellence има за цел да подкрепя проекти и идеи, свързани с развитието на социална дейност и опазване на околната среда. В кампанията им Sharing is Caring имаха възможност да кандидатстват физически лица, фирми, неправителствени организации и институции, които търсят финансиране за своите социални проекти. Всеки един от кандидатите се бори с идеи на социални предприемачи от целия свят, а трите най-добри проекта сред всички кандидатствали ще получат парична награда в размер на 10 000 щатски долара и бюджет за реализация на своята идея на стойност до 150 000 щатски долара.

Платформата за кандидатстване на Sharing is Caring беше отворена от 1 септември 2021 година, като предприемачите имаха възможност да предложат проект до 5 ноември. Безспорен лидер по брой подадени проекти е Азия с 495 проекта, следвана от Африка със 124 проекта, Северна и Южна Америка със 104 проекта, Европа с 52 проекта и Океания с 6 проекта. Най-активни са били предприемачите от Индия, Индонезия, Виетнам, Тайван и Малайзия, а България беше представена с 3 проекта, които не успяха да достигнат до финалите.

След внимателен подбор от специализирано жури бяха избрани 12-те най-добри проекта, като тримата победители ще бъдат обявени след публичен вот. Журналисти от целия свят ще могат да проследят на живо финалите и обявяването на победителите по време на специално организирана пресконференция от Taiwan Excellence, която ще се проведе на 26 януари.

Официален партньор на кампанията Sharing is Caring за България е Тайвански търговски център – София, международен клон на ТАЙТРА за насърчаване на търговията и инвестициите между Тайван и България.

Повече информация за кампанията: https://share-care.taiwanexcellence.org/

Повече информация за финалистите: https://share-care.taiwanexcellence.org/winners

Линк към форма за записване за пресконференцията: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNAYcsj7APM-j5js81yBPX8zXlnKssrNrJZG_XxrpGgReRng/viewform

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *