post

Новините на държавната телевизия в Иран бяха прекъснати от хакери в знак на протест срещу лидера на страната. Прекъсването продължи само няколко секунди, в които на екрана се появи маска, последвана от изображение на върховния лидер Али Хаменей с пламъци около него.

Отговорност за атаката пое хакерската група “Адалат Али” (“Справедливостта на Али”). Тя се случва, след като най-малко трима души бяха застреляни при сблъсъци на протестиращи със силите за сигурност заради смъртта на Махса Амини.

22-годишната жена бе задържана от моралната полиция в Техеран, тъй не била покрила добре косата си. По-късно тя умира след полицейски побой в ареста. Смъртта ѝ предизвика безпрецедентна вълна от протести в цялата страна и по света.

Новините по телевизията в събота вечерта бяха прекъснати с изображения, които включваха върховния лидер на Иран с мишена на главата, снимки на Амини и на още три жени, убити по време на последните протести. Един от надписите гласеше: “Присъединете се към нас и въстанете”, а друг: “Кръвта на нашите младежи капе от лапите ви”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *