post

Вече няма да ви е нужен телефон Pixel, за да използвате някои от най-удобните функции на Google. Компанията пуска пакет от подобрения на функциите на Android, които включват предимства, запазени преди това за собствените й устройства.

Например заключената папка на Google Photos идва за Android 6 и по-нови версии и ще можете да създадете пространство, защитено с парола, за да съхранявате определени снимки и клипове отделно от останалите.

По подобен начин Smart Compose на Gboard идва с Android 11 и по-нов. Така, ако пишете фраза или просто искате да спестите време, ще получавате предложения за завършване на съобщения. Има и още по-добра новина – ако сте склонни да се блъскате в предмети, функцията Heads Up против разсейване е достъпна чрез Digital Wellbeing на всички устройства с Android 9 или по-нова версия.

Други добавки за всички устройства с Android са, че Google Assistant вече има център за напомняния. Nearby Share вече включва така необходимия контрол на поверителността, който може да ограничи видимостта до никого, само контакта или на всички. Gbaord междувременно може автоматично да предложи поставяне на адреси, телефонни номера, уеб връзки и дори екранни снимки. Над 1500 нови стикера за Emoji Kitchen се очакват през есента, а ако имате Android TV, ще намерите в телефона си функция за дистанционно управление, вградена в Android.

Тази стратегия е позната на Google. Компанията има тенденция да въвежда функции първо на Pixel, преди по-широкото им издание, независимо дали става въпрос за подпомагане на продажбите на телефони или просто за да се гарантира, че те работят добре, преди да достигнат до останалите потребители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *