post

Глобалният финтех хъб Admirals съобщи, че си партнира с Onfido – международен доставчик на автоматизирана проверка на самоличността, като основно решение за проверка на самоличността за подпомагане на клиенти в 25+ европейски държави.

С фокус върху сигурността, скоростта на изпълнение, предотвратяването на измами и спазването на регулаторните изисквания, Admirals установи партньорство с Onfido като основен доставчик на онлайн проверка на самоличността за своя онлайн доставчик на инвестиционни услуги, Admiral Markets Cyprus Ltd. Сътрудничеството има за цел да създаде по-рационализиран опит и работен процес, в съответствие с фокуса на Admirals върху осигуряването на по-незабавен достъп до търговия и инвестиране.

Предизвикателства като нарастващата тенденция на финансови измами, разработването на инструменти и биометрични данни, задвижвани от изкуствен интелект, конкурентоспособността и свеждането до минимум на човешката намеса карат финтех компаниите да търсят по-безпроблемно преживяване.

Използвайки платформата за реална идентичност на Onfido, Admirals е в състояние да се противопостави на измамните дейности и да осигури персонализирано преживяване на въвеждане за потребителите, като по този начин поддържа високо ниво на доверие сред своите клиенти. Бързата интеграция на Onfido, носител на награди за проверка на документи и биометрични проверки, надеждни източници на данни и сигнали за откриване на измами, позволява на Admirals бързо да реагират на нововъзникващите тактики за измама, подпомагайки непрекъснатата сигурност, като същевременно създават бързо и безпроблемно пътуване на потребителите.

Стефанос Мистрелидес, собственик на Admirals’ Onboarding Product, коментира новината: “Въвеждането на клиенти от европейски страни, където регулациите и стандартите за сигурност изискват, изискват пионерски, надежден и уважаван партньор с изключително качество за проверка на самоличността като Onfido. Чрез това сътрудничество ние се стремим да продължим да поставяме Admirals като финтех дестинация в Европа, привличайки клиенти, които ценят скоростта, сигурността и професионализма в своя доставчик на финансови услуги.”

Андреа Бонди, SVP на Onfido за решения за цифрова идентичност, заяви: “В днешната цифрова ера потребителите очакват безпроблемен, бърз и безопасен достъп до онлайн услуги. Постигането на това обаче може да бъде предизвикателство за финансовите организации, които са обект на сложни регулации. Ние сме развълнувани да си партнираме с Admirals, за да предоставим интегрирани решения за проверка на самоличността, които помагат на бизнеса да отговори на местните и глобалните регулации, като същевременно гарантира сигурно преживяване по вървене, без да добавя триене към онлайн пътуванията на потребителя.”

Сътрудничеството разгръща ангажимента на Admirals да бъде в крак с технологичните тенденции и подобрения, като същевременно отговаря на европейските изисквания за съответствие с KYC и AMLTF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *