post

В продължение на повече от век нито един клас активи не е създавал богатство на инвеститорите по-последователно от акциите. Но през последните години печалбите от акциите не могат да се сравнят с главозамайващите ръстове, които се наблюдават в сферата на криптовалутите.

Като се има предвид, че криптопространството е силно волатилно и податливо на корекции, следните три монети могат да се увеличат четирикратно (а може би и още повече) до 2025 г. Как да започнете да търгувате? Ще разберете на този сайт.

Algorand

Има много начини цифровите валути и проектите, базирани на блокчейн технологията, да бъдат победители. Това, което прави Algorand (CRYPTO:ALGO) толкова примамлива, е ролята, която тя може да играе за бизнеса в сферата на блокчейн.

Algorand предлага немалко ясно изразени конкурентни предимства, когато става въпрос за скорост и мащабност. Към декември 2021 г. мрежата обработва 1162 трансакции в секунда (TPS) и предлага завършеност на блока от 4,36 секунди. Последното означава, че изпращането на файлове, данни или пари е достигнало до местоназначението си и е било валидирано/разрешено за по-малко от пет секунди.

Сравнете това с двете най-популярни мрежи, Bitcoin (CRYPTO:BTC) и Ethereum (CRYPTO:ETH), които могат да обработват съответно само 7 TPS и 13 TPS и имат финализация на транзакциите от 60 минути и шест минути. Ето колко по-бърза е ALGO в сравнение с най-популярните блокчейн мрежи.

Освен това Algorand предлага стъпка от следващо поколение в областта на мрежовата сигурност. При традиционния proof-of-stake съществува възможност притежателите на дадена монета да окажат неблагоприятно въздействие върху мрежата. С proof-of-stake механизма на Algorand обаче притежателите на ALGO се избират на случаен принцип и тайно, за да гласуват по предложения и да предлагат блокове. Този компонент на случайността, в съчетание с личния интерес към успеха на мрежата, прави много малко вероятно малките играчи да успеят да нарушат работата на мрежата.

IOTA

Втората криптовалута, която има потенциал да скочи с 300% или повече до средата на десетилетието, е по-малко известната IOTA (CRYPTO:MIOTA).

При наличието на гореспоменатите над 16 000 криптовалути в списъка, уникалността и превъзходната мрежа са от съществено значение за успеха. Въпреки че е сравнително слабо известен проект, IOTA носи и двете качества.

Единственият най-голям разграничителен фактор при IOTA е, че тя всъщност не е базирана на блокчейн. Тайната, която кара IOTA да работи, е това, което е известно като “Tangle”. Tangle е насочен ацикличен граф (DAG), който изисква всяка нова транзакция да потвърди поне две предишни транзакции. Можете да си го представите като човек, който гледа назад към родословието си и вижда как най-възрастният член на семейството се свързва с нови родове в продължение на няколко десетилетия или столетия. С течение на времето връзките между транзакциите в DAG на IOTA започват да приличат на заплетена мрежа (ерго, “Заплитане” или Tangle).

Друга вълнуваща новина за IOTA е стартирането на стейкинга, което се случи миналия месец. Инвеститорите вече могат да залагат монетите си, за да получат токени Shimmer или Assembly. Последният е мрежа, базирана на интелигентни договори без такси, която ще стартира тази година. Умните договори са това, което проверява, улеснява и налага договарянето на договор между две страни. По този начин разработчиците на IOTA прокарват нови екосистеми за комунални услуги с IOTA, както и насърчават притежателите на IOTA да задържат монетите си за по-дълъг период от време.

Avalanche

Третата криптовалута, която може да нарасне с 300%, а може би и много повече, до 2025 г., е базираната на интелигентни договори блокчейн мрежа Avalanche (CRYPTO:AVAX).

Според разработчиците мрежата Avalanche е способна да обработва повече от 4500 TPS и завършва транзакциите за по-малко от две секунди. Това е много по-бързо от съществуващата платежна инфраструктура и на светлинни години по-бързо от други мрежи, поддържащи интелигентни договори, като Биткойн и Етериум. В много случаи таксите за транзакции в Avalanche са значително по-ниски и от “големите двама” на криптовалутите.

На прага на Avalanche има реална полезност, което дава на тази криптовалута истински потенциал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *