post

Една от най-вълнуващите функции на Windows 11, свързана с игрите, няма да бъде достъпна за Windows 10. Според PC Gamer, Microsoft е потвърдила, че DirectStorage е ексклузивна за новата операционна система и няма да е част от актуализациите за предишната й версия.

Макар и не неочаквана, тази новина е разочароваща предвид предимствата, които идват с DirectStorage.

За пръв път обявена като част от конзолите X / S на Xbox, API рационализира входно-изходните повиквания за 3D активи между вашия SSD и GPU. Както отбелязва ArsTechnica, обещанието на DirectStorage е не просто по-бързо време за зареждане, а подобрение на други технически елементи като разстояние на изтегляне и разнообразие на текстурата. API също така не позволява на игрите незабавно да въвеждат активи, давайки възможност на разработчиците да оставят настрана използваните с години трикове за скриване времето на зареждане на играта.

Извън Windows 11 ще има още няколко изисквания, за да се възползвате от DirectStorage. API ще изисква NVMe SSD с поне 1ТВ място за съхранение и DirectX 12 GPU с поддръжка на Shader Model 6.0. Това означава, че няма да имате нужда от най-новата графична карта, за да се възползвате от DirectStorage. API ще работи както с PCIe 4.0, така и с по-стари PCIe 3.0 NVMe устройства. Това също е добра новина, като имаме предвид, че Intel наскоро започна да поддържа стандарта с пускане на новите си чипове Rocket Lake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *