post

Българската фирма „АДСИС“ ЕООД, която повече от 20 години доставя модерни сървъри и системи за съхранение на данни, обяви, че вече разполага на склад с най-големия модел твърд диск от серията Ultrastar DC HC560 на Western Digital, който предлага внушителните 20TB за запис на данни.
Новият модел Ultrastar DC HC560 с технология OptiNAND осигурява невиждан досега капацитет от 20TB от конструкция с 9 плочи (2.2TB/плоча) и CMR технология на запис. Той може директно да бъде използван в системите за съхранение на данни.
В най-големия твърд диск на Western Digital се използват иновативни технологии, които индустрията прилага за първи път, като енергийно-подпомагания магнитен запис (EAMR), рамо с три степени на позициониране (Triple Stage Actuator – TSA) и HelioSeal, която обезпечава висок капацитет и ниско енергопотребление чрез използване на хелий вместо въздух в камерата на устройството.


Ultrastar DC HC560
Пресъздаване на твърдия диск за експоненциално растящите обеми от данни
Хипермащабните облаци, доставчиците на съдържание, предприятията и интелигентните системи за видеонаблюдение имат нужда от решения за съхранение, които да посрещнат експоненциалния ръст в обема на данните. Когато става дума за ценовоефективно съхранение на данни в големи мащаби, твърдите дискове продължават да играят водеща роля. IDC предсказва, че през 2025 г. хард дисковете ще представляват 82% от капацитета за съхранение, купен от предприятията. Дисковете осигуряват капацитет, производителност и надеждност за съхраняване на големи количества данни не само сега, но и в бъдеще. Инвестициите в твърди дискове остават критично важни за обезпечаване на ръста на информацията.
Western Digital разработи дискове, разширени с флаш памет, под формата на технологията OptiNAND. Това води до появата на продукти, съчетаващи доказаната вече NAND флаш на компанията и водеща HDD технология. Твърдите дискове на Western Digital са лидер по отношение на плътността на записаните данни с първата в индустрията технология за енергийно-подпомогнат магнитен запис и рамо с три степени на позициониране (TSA), HelioSeal и вече OptiNAND технология. По-високата плътност на запис означава по-големи капацитети, които да посрещнат нуждите от съхранение.
20TB твърд диск с технология OptiNAND
OptiNAND интегрира iNAND® Universal Flash Storage (UFS) Embedded Flash Drive (EFD) – вградено флаш устройство – с традиционните въртящи се носители и въвежда иновативни промени в алгоритъма на фърмуера и в системата върху чип (SoC). OptiNAND не е хибридна технология. Дискът работи по-интелигентно, с подобрени алгоритми на фърмуера като се възползва от разширените метаданни, които се съхраняват в iNAND. Това позволява постигане на повече пътечки на инч (TPI) и съответно по-висока плътност на запис.
Доказана надеждност и качествена работа в мащаб
Ultrastar DC HC560 отговаря на изискванията за надеждност на модерните центрове за данни с прогнозно средно време между отказите от 2,5 милиона часа и 5-годишна гаранция. Той предлага сигурност и опции за криптиране, за да защити данните от неоторизиран достъп като се предлага и в SED варианти.
Можете да се доверите на Western Digital и на Ultrastar DC HC560, за да получите висок капацитет и отлична себестойност във вашия център за данни.
Ключови характеристики
• 20TB капацитет в стандартен 3,5-инчов форм-фактор
• ePMR & CMR технологиите работят с всички корпоративни приложения и среди
• OptiNAND за най-голям капацитет
• Надеждна и доказана HelioSeal технология от 7-мо поколение с изключителна енергийна ефективност
• Водещи HDD технологии: OptiNAND, EAMR, TSA, HelioSeal
• 2,5M часа MTBF & 5-годишна гаранция
• Self-Encrypting Drive (SED) опции

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *