post

Напоследък имаше някои слухове, че следващото поколение iPhone може би ще се нарича iPhone 12s, главно защото числото 13 се свързва с лош късмет. Всъщност не е прецедент голяма компания да се отказва от номер, който може да носи лош късмет, или да има отрицателно значение, но този път това няма да се случи.

Според Economic Daily News Apple ще се придържа към настоящата си схема за именуване и ще използва iPhone 13 и съществуващите имена като mini, Pro и Pro Max за цялата гама устройства. В доклада се посочва, че “веригата за доставки” потвърждава това, както и други източници.

“Новият iPhone на Apple тази година, навлезе в етапа на обратно броене на запасите и веригата за доставки съобщи, че той ще носи името iPhone 13. При разпределението на поръчките за сглобяване Hon Hai (2317) все още е най-големият победител, включително всички поръчки за топ 6.7 инчовия iPhone 13 Pro Max. 68% от 6.1 инчовия iPhone 13 също ще се сглобява от Hon Hai, както и около 60% от поръчките за 6.1 инчовия iPhone 13 Pro през втората половина на пиковия сезон.”

Според доклада iPhone 13 ще се придържа към схемата на предходната година и ще бъде обявен през септември. Доставките ще стартират през третото тримесечие, а пикът ще е през четвъртото. Apple ще пусне четири нови модела – 6.7 инчовия iPhone 13 Pro Max, 6.1 инчовия iPhone 13 Pro и 5.4 и 6.1 инчовите iPhone 13 mini и iPhone 13. Не се очакват сериозни промени в дизайна на устройствата, само прорезът ще бъде по-малък, а дебелината и сензорът на камерата ще станат по-големи. Очаква се и нарастване на капацитета на батерията, което със сигурност би било полезно при дисплей с висока честота на опресняване. Опциите за съхранение ще останат идентични с предната серия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *