post

Новият процесор с изкуствен интелект (AI), в комбинация със сензор с висока 61 MP резолюция и процесор BIONZ XR, осигуряват най-доброто до момента качество на изображенията за тяло от серията Alpha

 

Sony Electronic Inc. обяви Alpha 7R V (модел ILCE-7RM5) – най-новият фотоапарат от серията 7R, част от придобилите широко признание безогледални фотоапарати със сменяеми обективи от серията Alpha. Alpha 7R V комбинира, за първи път във фотоапарат от серията Alpha, сензора с най-висока резолюция на Sony с нов процесорен блок с изкуствен интелект (AI), разработен специално за базирано на AI разпознаване на изображенията, както и с мощния процесор BIONZ XR за обработка на изображенията, всичко това за първи път в пълноформатната серия R. Комбинацията от сензор с висока резолюция и тези процесори позволява нови достижения в разпознаването на обектите и запечатването им както в снимки, така и във видео клипове.

Новият Alpha 7R V предлага снимки с качество 61.0MP, в допълнение към най-ефективната система за стабилизация на изображението с 8-стопа, предлагана някога в който и да е от фотоапаратите Sony Alpha, и изключително 8K качество на видеото, нов 4-осов въртящ се дисплей, функции за високоскоростна комуникация, висока степен на функционалност и гладко интегриране на работния процес. Най-новият фотоапарат на Sony е идеален за професионалисти, които се нуждаят от първокласен инструмент за заснемане на изображения с висока резолюция.

“Най-новото попълнение към нашата серия Alpha 7R е идеалният пример за неуморните ни усилия да разработваме нови, водещи за индустрията технологии,” каза Ян Саймон Леганьор, Директор Продуктов маркетинг, Цифрова фотография, Sony Europe. “С огромно вълнение представяме изцяло новия Alpha 7R V с изключително усъвършенствана AI интеграция, благодарение на която получавате автофокус възможности от ново поколение. Очакваме с вълнение да видим, какво нашата общност ще успее да създаде с новия Alpha 7R V.”

Подобрен AF с прецизност, гарантирана от новоразработения AI процесор 

Alpha 7R V предлага Real-time Recognition AF (автофокус с разпознаване в реално време) от ново поколение с по-точно разпознаване на повече различни обекти благодарение на нов процесор с AI (изкуствен интелект), който включва дълбоко обучение. Най-новата базирана на AI обработка използва подробна информация за приблизителната форма и поза на човешкото тяло, за да подобри драматично прецизността, с която фотоапаратът разпознава обекти, за разлика от други системи, които засичат единствено лица и очи, за да разгърнете пълния потенциал на фотоапарата. Real-time Recognition AF, който използва AI за разпознаване на обектите, също е разширено и вече включва няколко нови вида обекти, включително животни, превозни средства и насекоми. Alpha 7R V предлага и серийно заснемане при скорости до 10 fps с AF/AE проследяване.

Освен усъвършенстваните AI технологии Alpha 7R V предлага подобрения в много любими функции от останалите фотоапарати в серията Sony Alpha, които вече са включени за първи път и в серията Sony 7R:

  • Безотказно проследяване в реално време с Real-time Tracking
  • По-бърза AF система с по-прецизна и широка фокусна зона и висока плътност.
  • Тихо заснемане без вибрации при скорости до 7 fps
  • Серийно заснемане на до 583 изображения в компресиран RAW формат при висока скорост

Alpha 7R V предлага и функции на фокуса, които поддържат висока резолюция, включително DMF (директен ръчен фокус) през цялото време и серийни снимки с различно фокусно разстояние (bracketing) – силно желана функция, която позволява наслагването на изображения с различен фокус.

Изключителна резолюция, възможна само със серията Alpha 7R на Sony 

Alpha 7R V е разработен да осигурява невероятно количество детайли благодарение на най-новия процесор BIONZ XR и 35mm пълноформатен сензор Exmor R CMOS с подсветка и приблизително 61.0 ефективни мегапиксела. Най-новият процесор BIONZ XR гарантира, че се използва пълната потенциалната резолюция на сензора на фотоапарата, за да получите най-високата резолюция при ниска чувствителност от цялата серия Alpha до момента. Това позволява настройки на чувствителността от ISO 100 до ISO 32000 както за снимки, така и за видео клипове и широк динамичен обхват от 15 стопа за снимки.

Цялата система за стабилизация на Alpha 7R V е обновена с нов блок за високо прецизна стабилизация на изображението, усъвършенствани жироскопски сензори и оптимизирани алгоритми на стабилизация на изображението както за снимки, така и за видео. В допълнение към компенсацията от 8 стопа за снимки, новият алгоритъм за стабилизация осигурява прецизно засичане и управление до ниво отделен пиксел, което ви позволява да разгърнете пълния 61.0-мегапикселов потенциал на сензора за улавяне и най-фините детайли от вашите обекти. Най-новият фотоапарат на Sony предлага и обновена функция Pixel Shift Multi Shooting, която използва прецизната вградена система за стабилизация и управление на изображението, като записва няколко изображения с изместване на пикселите, които на по-късен етап се обединяват с помощта на компютър за постигане на зашеметяваща резолюция в един единствен кадър. С помощта на най-новата версия на компютърното приложение Imaging Edge Desktop™ Ver.3.5, малките измествания на ниво пиксел, като например от промяна в позицията на обекта или на листата на дърветата, се засичат и коригират автоматично за перфектно обединение. От данните може да се постигне обединение на 16 изображения с приблизително 240.8 милиона пиксела (19,008 x 12,672 пиксела), което е еквивалентно на приблизително 963.2 милиона пиксела. Alpha 7R V поддържа и разнообразни възможности за прецизно управление на външна светкавица за допълнителна творческа свобода. Освен това при трудни светлинни условия Alpha 7R V ефективно потиска нежеланото трептене от изкуственото осветление за снимки и за видео.

Сред допълнителните функции, които осигуряват повече гъвкавост при снимки, са:

  • Добавяне на Lossless RAW компресиране на изображението и възможност за избор между различни размери и качество на RAW формата.
  • Значително разширен клин (бракетинг) на фокуса и експозицията.
  • Creative Look настройки за снимки и видео клипове от самия фотоапарат.
  • Висококачествени HEIF изображения с високо ефикасна компресия.
  • Широк диапазон на яркостта за изглед на голям екран.

Възможности за видео с кинематографско качество

Функционалност и надеждност 

Alpha 7R V съчетава изключителна надеждност за професионалните ви нужди както за снимки, така и за видео клипове, с компактно, леко тяло. Alpha 7R V предлага нов 4-осов въртящ се LCD екран, който комбинира удобството на традиционния подвижен екран с гъвкавостта на страничното отваряне под различни ъгли, както и електронен визьор с 9.44 милиона точки. Alpha 7R V включва и два слота, съвместими с карти памет CFexpress Type A/SDXC, и изцяло нова система на менюто, която се управлява с докосване и предлага голямо разнообразие от персонализируеми функции.

Alpha 7R V позволява на професионалистите да оптимизират своя работен процес благодарение на обновените възможности за свързване и по-добрата поддръжка. Данните могат да се прехвърлят на висока скорост през Wi-Fi (802.11ac) 2×2 MIMO или с кабелна SuperSpeed USB 10Gbps връзка през USB-C порта. Освен че позволява ефективно снимане от разстояние, както и прехвърляне на файлове със снимки и видео клипове, новите функции за стрийминг през USB поддържат UVC/UAC, което позволява директен стрийминг от фотоапарата дори и с 4K (QFHD) резолюция и аудио.

На база обратна информация от професионалистите в Alpha 7R V е включено подобрено разсейване на топлината за по-продължително време за снимки, подобрен прахоустойчив и влагоустойчив дизайн, издръжлив корпус от магнезиева сплав и други подобрения за максимална надеждност и в най-предизвикателните среди.

Alpha 7R V е съвместим и с новия стъклен протектор за екран PCK-LG3 Screen Protect Glass Sheet, който запазва чувствителността към допир, като същевременно защитава LCD екрана от зацапвания и пръстови отпечатъци.

Разработен устойчиво с мисъл за професионалистите 

На всеки етап от жизнения цикъл на продукта са прилагани мерки за намаляване на неговия отпечатък върху околната среда – от етапа на разработка, през доставката на суровини до производство и пакетиране. Sony има за цел да вдъхновява, като дава пример за това как наличните енергия и ресурси могат да се използват възможно най-ефикасно. Тялото на фотоапарата е частично изработено от рециклируема пластмаса, включително SORPLAS. Също така производството се извършва в завод, който използва възобновяема енергия.

Sony работи за налагането в производството на опаковъчни материали без пластмаса, които да осигуряват достатъчна защита срещу удар. За опаковъчните торбички на продукта са използвани нетъкани материали с растителен произход. Всичко това помага да се минимизира неблагоприятното въздействие върху околната среда.

Цена и наличност 

Новият Alpha 7R V ще бъде наличен през ноември от различни упълномощени представители на Sony на приблизителна цена на дребно от 8999 лв.

Ексклузивни истории и вълнуващо ново съдържание, заснето с новия Alpha 7R V и други продукти на Sony в областта на цифровата фотография, можете да разгледате на www.alphauniverse.com – интернет страница, създадена да образова и вдъхновява всички любители и потребители на Sony α – марката Alpha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *