post

Уилям Монтанез получи 180 дни зад решетките, след като му било поискано да отключи два различни телефона, конфискувани му от полицията. Монтанез заявил пред съда, че не може да си спомни паролите, в резултат на което съдията го обвинил в неуважение и го хвърлил в затвора, съобщава Gizmodo, позовавайки се на Fox 13 News.

Най-странната част от проблемите за Монтанез е, че всичко започва с нарушение на правилата за движение по пътищата. Според адвоката на Монтанез, той е бил спрян от полицията на 21 юни за неправилно излизане от странична улица. Служителите на реда са поискали да претърсят колата му и в резултат на неговия отказ, полицаите са довели полицейско куче за претърсване за наркотик. Кучето открива малко количество марихуана (около 4,5 грама) и масло от канабис, за които Монтанез признава, че са негови. Полицията намира също така пистолет, за който се предполага, че принадлежи на майка му и два мобилни телефона. Когато полицаите помолили Монтанез да отключи телефоните, след като видели на екрана текстово съобщение, което гласяло „О, Боже, намериха ли го?“, той отказал.

На практика заповедта за претърсване на устройствата от страна на полицията е била базирана на твърдението, че те съдържат доказателства за „притежание на канабис по-малко от 20 грама“ и „притежание на наркотични принадлежности“, за които Монтанез вече е бил признал. Именно тази заповед довежда Монтанез в съда, където той отказва да изпълни молбата на съдията да отключи телефоните с мотива, че не може да си спомни паролите.

Според медията, Монтанез ще прекара близо шест месеца в затвора, защото не е позволил на полицията да ползва телефоните му като доказателство за обвинения, които той вече е признал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *