post

Шестима служители на HTC ще бъдат съдени за кражба на търговски тайни и измама, съобщава The Wall Street Journal. Най-висшият кадър сред тях е Томас Чиен, бивш вицепрезидент по продуктовия дизайн в компанията. Имената на останалите петима не се разкриват.

Шестимата са обвинени, че са откраднали множество търговски тайни на HTC, свързани предимно с потребителския интерфейс Sense. Тяхната цел е била да основат своя собствена компания.

Заедно с това, шестимата са обвинени, че са взимали подкупи и са фалшифицирали различни документи, което е струвало на HTC най-малко 1.1 милиона долара.

Интересно е, че по-рано тази година бяха арестувани трима души от компанията по подобни подозрения, включително и Томас Чиен. Явно след разследването е станало ясно, че доказателствата срещу него са достатъчно за завеждане на дело. Не става ясно дали другите двама, включително и отговорният за дизайна на смартфона One Джъстин Хуанг, ще бъдат съдени.

Все пак, лошите новини за HTC сякаш нямат край. Компанията не само е в тежка финансова криза от дълго време, но и в последните месеци биват съдени успешно от Nokia за нарушени патенти. Така съмненията, че HTC ще се измъкне от тежката ситуация изглеждат напълно основателни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *