post

Понякога не обръщаме много внимание на прозорците. Те сякаш са паралелна и маргинална част от живота на нашия дом. Но така ли е всъщност?

“Тъжно е да се признае, но грижата за прозорците е на последно място”, посочва Ким Кайнър, вицепрезидент в текстилната компания Hunter Douglas. “Те са последното нещо, за което хората мислят, защото не се смятат за необходимост. Но сега историята се променя и те са изправени пред належаща нужда, като погледите на любопитните съседи или вредните слънчеви лъчи“, категорична е тя.

Ето защо shtorionline.com ще Ви запознае с някои важни моменти от тази грижа.

Ейми Смит, дизайнер в Decorview, разбира защо тези задачи могат да бъдат стресиращи. Съществуват много опции, измерванията са трудни и разходите понякога са по-високи. “Но игнорирането им е равно на пропусната възможност”, казва тя. “Те могат да направят един различен свят.”

 

Стъпки

Има два начина да преработите прозорците си: поръчване на персонализиран дизайн или от магазините на дребно. Дизайнерите препоръчват първото, защото така се намалява риска от грешки. Много търговци на дребно обаче предлагат безплатни консултации вкъщи и помощ при измерването, а компаниите, които се специализират в прозоречни покрития като щори, също дават щедри насоки за проектиране и ремонт.

Без значение какъв е бюджетът Ви, можете да направите нещо много хубаво с Вашата среда на живот.

Първо, решете дали искате щори, сенници или завеси. “По-добрият въпрос е: какво искате да постигнете“, изтъква Смит. “Искате ли неприкосновеност на личния живот, контрол на светлината или естетика?” Иън Гибс, съосновател на Shade Store, казва, че е също толкова важно да се обмисли основната функция на помещението (има известни специфики, ако проектирате детска стая, например).

След като сте отговорили на предварителните въпроси, запознайте се с Вашите възможности. Можете да видите какво Ви предлагат магазини като shtorionline.com.

 

Щори

Щорите са обикновено най-евтиният избор и се считат за “твърдо” решение, защото са изработени от метал или дърво. Освен това, те стават все по-красиви, стилни и разнообразни. Имате огромен избор от дизайни, който ще пасне идеално на Вашето жилище. Просто потърсете!

 

Сенници

Сенниците или “меките” решения са по-скъпи и изработени от завесите. Въпреки че не позволяват настройки за филтриране на светлината като щорите, те имат различни нива на непрозрачност. Колкото повече слоеве, толкова повече енергийна ефективност, а соларните клетъчни нюанси могат да спестят до 20% от сметката Ви за енергия.

 

Завеси

Нека да се изправим пред това: решението за завеси може да изисква кураж. Опциите за тъкани и шарки са безкрайни, а най-хубавите пердета често са и доста скъпи. Готовите завеси предлагат повече топлина (и по-ниска ценова точка), а измерванията са относително лесни, защото не сте ограничени от вътрешната страна на рамката.

Имайте предвид обаче, че слънчевата светлина избледнява тъканите с течение на времето, така че е умно да избягвате цветни завеси в светла стая.

Преди да вземате решения, прекарайте известно време в сайтове за снимки и идеи за жилището. Разгледайте различните оферти и ценови листи на водещите магазини като shtorionline.com. пазарувайте умно и красиво, защото Вашият дом го заслужава!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *