post

Следващото поколение Motorola Defy ще поддържа сателитни комуникации благодарение на Bullitt Satellite Connect. При това функцията няма да е само за спешни случаи, а и за поддържане на връзка извън покритието на операторските мрежи.

Решението на Bullitt Group, която стои зад разработката на подсилените устройства с марката Motorola, е предназначено да запълни празнината, с която се сблъскват голям брой потребители на смартфони, особено тези, които живеят извън града. Bullitt Satellite Connect предоставя система за съобщения, която ще предлага текстови съобщения през сателит, след като сте опитали да се свържете чрез обикновените WiFi или клетъчни мрежи.

Свързването ще бъде осигурено от Immarsat и други сателитни мрежи и ще работи на база абонамент, започващ от 4.99 долара месечно. Всеки ще може да получава тези съобщения като стандартен SMS или чрез приложението Bullitt Satellite Messenger на Android или iOS.

Що се отнася до самото устройство, Bullitt ще разчита на MediaTek за хардуера, но пълните подробности за новия Motorola Defy все още не са налични. Както при други решения за сателитна комуникация, за да работи системата, трябва да има ясен изглед към небето. Услугата ще предлага и проследяване на местоположението и вид SOS асистънс, подобен на този на Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *