post

Последните слухове предполагат, че Microsoft може да пусне следващия Surface Duo тази есен. Сред ъпгрейдите в новото устройство ще са по-бърз процесор, подобрена технология на камерата и др., но не е ясно дали цената му ще е по-ниска.

Всъщност оригиналният Surface Duo беше меко казано проблематичен, но изглежда компанията се стреми да поправи това още тази година. Източници от Windows Central твърдят, че Surface Duo 2, или както и да се нарича новото устройство, ще дебютира най-вероятно през септември или октомври.

Surface Duo 2 ще е изключително необходим ъпгрейд на производителността, като ще разполага с най-новия флагмански SoC за 2021 година – най-вероятно Snapdragon 888. Може да се очаква, че ще поддържа 5G, а изтичането загатва и за поддръжка на NFC за функции за плащане чрез докосване.

Освен това подобрения ще има и при камерата. Вместо самотната 11 мегапикселова камера, Surface Duo 2 ще включва външен масив от сензори за по-добри кадри. Що се отнася до дизайна, тук промените ще са няколко – малко по-големи екрани със същото съотношение, но със заоблени и по-тънки рамки, които ще го направят да изглежда по-скоро като модерен телефон. Общата форма и размер обаче ще се запазят.

Остава отворен въпросът за цената. Първият Surface Duo струва 1399 долара, което го прави много труден за продажба. Наследникът му може да се сблъска със същия проблем, ако компанията не преразгледа цената, дори и ако спецификациите му са по-конкурентни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *