post

Републиканците в Камарата на представителите на САЩ се опитват да създадат политики, свързани с криптовалутите. За целта е създаден подкомитет, който планира да определи правила за насърчаване на технологията.

Този ход идва на фона на стремежа на регулаторите да намерят общ език за цифровите активи. Докато агенции като Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) и Комисията за търговия с фючърси на стоки (CFTC) са съгласни, че те са предмет на съществуващите закони, имаше спорове кой трябва да се намеси и кога. Сенаторите предложиха законопроект, който ще създаде ясна регулаторна рамка, но той все още не е гласуван в комисията.

Фалитът на крипто гиганта FTX подчерта рисковете от оставянето на технологията без контрол. Други големи имена в индустрията като Celsius и Coinbase също са разследвани за възможни нарушения на правилата.

Евентуални по-ясни правила теоретично биха подобрили реакциите на федералното правителство при нарушения като тези. Самото съществуване на подкомитета вече предполага, че Конгресът приема крипто по-сериозно и има шанс да ускори двупартийните усилия за надзор на цифровите валути и токените.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *