post

vivo X80 Pro е флагман с параметри от най-висок клас, който дебютира у нас през 2022 година. Сред характерните за него отличителни черти са: впечатляваща камера с технологии от Zeiss, бързо зареждаща се батерия, както и отличен екран.

В редакцията имахме възможност да тестваме модела и успяхме да се уверим лично в неговите качества. В следващите редове ще споделим резултатите от тестовете и нашите изводи за работата на устройството.

Първи впечатления

Първото, което забелязва човек, е самата кутия. Тя е нестандартна – с квадратна форма и много стилен дизайн, показващ, че в нея е затворено нещо специално. Вътре освен самия vivo X80 Pro, има предпазен кейс, документи, USB кабел, 80 W адаптер за зареждане и слушалки.

Прави впечатление също, че съдържащият се в комплекта кейс е много тънък и на допир наподобява усещането за кожа.

Дизайн

Когато вземем vivo X80 Pro в ръка, веднага прави впечатление стилният и ефектен дизайн. Апаратът може би е малко по-тежък от очакваното (215 грама), но това може да е и положителна характеристика, защото създава усещането за консистентност и надеждност при работа с него.

Отпред е покрит със супер тънкото и издръжливо Schott Xensation Up стъкло, а керамичният гръб (може да бъде също от стъкло или еко кожа) го прави много удобен за използване с ръка и му помага да стои стабилно върху всякакви повърхности. На задния панел е разположено много голямо гнездо за камерите.

Смартфонът е снабден с изцяло алуминиева рамка, в дясната част на която се намират бутоните, които при натискане не издават почти никакъв звук. В долната му част е разположен порт за зареждане, високоговорител и слот за SIM карти, а отгоре има IR сензор.

Дисплеят

на vivo X80 Pro е 6.78-инчов и е с резолюция 1440 х 3200 (QHD+). Той е с извит LTPO3 AMOLED дизайн и се опреснява адаптивно с честота до 120 Hz. Нашите тестове показаха, че със своята големина, яркост и яснота на детайлите дисплеят е много удобен както за ежедневна работа, така и за гледане на филми и друго мултимедийно съдържание. Изживяването се подобрява допълнително от много доброто съотношение между екрана и корпуса на телефона – 89,9 процента.

Камери

Смартфонът е снабден с 32-мегапикселова селфи камера, която е централно разположена в горната част на дисплея. Задна му камера е четворна с 50-мегапикселов основен сензор. Освен него на гърба са разположени още един 8-мегапикселов перископ-телефото, един 12-мегапикселов телефото и 48-мегапикселов сензор за ултраширокоъгълни снимки (114˚).

Камерите са създадени с оптика и технология на Zeiss, което гарантира тяхната безупречна работа. Тестовете ни показаха, че те постигат много добри резултати в различни часове от денонощието, както и при различна осветеност. Снимките, които прави моделът, са ясни и детайлни, дори и в движение или при слаба светлина. Освен това не се наблюдава никаква видима загуба на качеството, дори и при петкратно приближение.

Производителност

vivo X80 Pro се задвижва от чипсета Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, създаден по 4 нанометров технологичен процес. Както имахме възможност да се уверим от първа ръка, той осигурява плавна и безпроблемна работа дори при обработка на 4K видео и снимки с висока резолюция. Смартфонът се предлага във варианти с 256GB вградена и 8GB оперативна памет, 256GB вградена и 12GB оперативна памет, както и с 512GB вградена и 12GB оперативна памет.

Батерия

Моделът разполага с мощна батерия с капацитет 4700 mAh. Тествахме нейната издръжливост и можем да потвърдим, че тя е напълно достатъчна за ежедневна работа, включваща активно използване на различни ресурсоемки приложения.

Сред останалите характеристики на модела са операционна система Android 12,  сертификат IP68 за прахо- и водоустойчивост, както и ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци, който прави възможно отключването му дори и с мокри ръце.

В заключение

можем да обобщим, че Vivo X80 Pro притежава всички необходими функции, за да се конкурира с най-добрите смартфони в момента. Сред тях са стилен дизайн, страхотен дисплей, отлична камера, бързо зареждане и много добра производителност. Телефонът е един много добър избор както за натоварена работа в движение, така и за игри и други мобилни развлечения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *