post

Нюйоркската фондова борса позволи на търговците да търгуват с първия фючърсен биткойн ETF. Това е огромна стъпка към масовото приемане на криптовалутите и то с подкрепата на федералните регулатори.

“2021 година ще бъде запомнена с този крайъгълен камък” – посочва Майкъл Сапир, изпълнителен директор на ProShares – компанията, която управлява фонда с биткойн фючърсите ETF. Това е първият борсово търгуван фонд, свързан с биткойни, който дебютира официално днес.

От ProShares потвърдиха, че дългоочакваният ETF, който ще проследява фючърсния пазар на биткойни, е започнал да се търгува на Нюйоркската фондова борса. Екипът на компанията уточнява, че инвестирането във фючърсен ETF не е същото като директното инвестиране в биткойн.

Фючърсният договор е споразумение за покупка или продажба на актив с бъдеща дата по договорена цена. В добавка – фючърсният ETF проследява уредени в брой фючърсни договори, а не цената на самия актив.

Фючърсните ETF на биткойни са голям регулаторен подвиг за все още младата крипто индустрия. Тя дълго време се бореше, за да затвърди мястото на криптовалутите в силно регулирания финансов свят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *