post

 

Когато взимат малко куче, много хора не подозират колко много грижи всъщност го чакат. Те скачат, пишкат навсякъде, бягат, гризкат обувки и мебели, лаят постоянно. Обучението е много важна част от отглеждането на малкото кученце и може да помогне да се въведе някакъв ред в домакинството.

Да се научи да носи каишка

За малките пухкави четириноги каишката може да бич в началото, но е задължителна за неговата безопасност и сигурност. За щастие в последните години, благодарение на технологиите, вече има GPS за кучета, с които стопанинът може да следи всяка крачка на любимеца си, при това през телефон или смартфон. Това е изключително важно, особено за малките породи, които се губят в големите паркове.

Да използва клетка

Това е отличен начин да им се помогнете да се настанят в новия дом и да им се организира график. Много хора смятат, че е добре да го оставят да се разхожда в целия дом, но според експерти, наличието на къщичка или тип клетка ще ги научи, че има своя територия.

Да се научи за правилата за тоалетна

Това е правило номер едно. Почти няма стопанин, който да не се налага да чисти напишкано след неговия любимец, затова е важно веднага, след като той дойде, да се въведе строг график на извеждане и тоалет. Смята се, че само за няколко дни кученцето ще привикне към него и няма да прави бели.

Да общува с други кучета

Не е добре малкото куче да се изолира от останалите кучета или хора. Затова, колкото и малко да е то, е добре да се разхожда по паркове и обществени места. Така то ще привикне много по-лесно с тях и ще се научи да остава спокойно, дори когато наоколо има и по-големи кучета.

Да се тренира как да седи

Това може да изглежда като забавен трик, но всъщност е много ценно умение. Стопанинът е добре да използва командата „седни“, за да попречите на кученцето да скача на посетителите, да не пречи по време на хранене или да досажда.

Да не хапе

Кученцата обичат много да хапят, докато малките им зъбчета растат. Но понякога те не осъзнават колко болезнени могат да бъдат малките им закачки. Ако малкият домашен любимец захапе твърде много, стопанинът трябва да реагира, за да предупреди, че това е силно. Експертите съветват да не се крещи и да не се наказвате физически кученцата си, защото косматия приятел просто ще го тълкува като друга форма на внимание, дори да е отрицателно.

Как бъдете у дома само

Когато остане за първи път само, едно кученце може да бъде изключително стресирано, защото те са естествено социални същества. Най-добре е стопанинът да започне да учи

кучето си как да бъде самостоятелно, докато все още е в къщата, като ги остави в друга стая.

Да не дъвче мебелите

Няма нищо по-лошо от това да се приберете вкъщи, за да намерите възглавниците скъсани, или обувките на парчета. Затова е по-добре кучето са се остави да играе с гумена играчка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *