post

Най-новата зала за събития M-Tel Event Hall отвори врати. Мултифункционалното пространство с оригинален дизайн е част от високотехнологичния магазин M-Tel Experience Store на ул. „Княз Александър I Батенберг” 4, който телекомът откри наскоро.

Разположена в сърцето на София, M-Tel Event Hall е подходящ избор за провеждане на изложби, срещи, приеми, бутикови събития и презентации.

Залата е оборудвана с професионален проектор за представянето на различни мултимедийни формати.

Подвижната прожекционна стена създава отлични условия за представянето на късометражни и пълнометражни филми.

Осветителната система в M-Tel Event Hall предоставя вариативно осветление с над 40 различни сцени, в зависимост от нуждите на дадено събитие.

Професионалният звук в залата е реализиран благодарение на високотехнологичен материал с отлични акустични характеристики и вградени в тавана озвучителни тела. Те създават реалистично усeщане за обемен звук.

M-Tel Event Hall разполага с няколко подвижни конферентни маси, които могат да се използват при провеждането на работни срещи, дискусии и уъркшопове.

Залата ще бъде мястото, в което технологиите се срещат с изкуството, културата и градската среда. Такава е срещата и с първия гост на M-Tel Event Hall – впечатляващата изложба от 30 фотографии на пътешественика Илиан Дончев.

Експозицията в новооткритото пространство е още едно доказателство за това, че произведения на изкуството могат да съжителстват в унисон със съвременните технологии – кадрите Илиан заснема не с професионален фотоапарат, а с хитовия смартфон на Apple – iPhone 4S.

По време на своето далечно пътуване до Индия, той успява да запечата тази пъстра и необятна в своята култура страна.

Уникалните снимки, част от експозицията, представят множество хиндуистки, будистки, джайнистки и др. храмове в Южна Индия, сред които пещерните и скални храмови комплекси Аджанта и Елора, датиращи от последните 2000 години.

Илиан Дончев е на 56 години и е от Казанлък, където развива свой бизнес. Той е дипломиран инженер и икономист, като в момента изучава история на изкуството.

С фотография се занимава активно още от периода на студентството си в Санкт Петербург, където е членувал в дружеството на фотографите.

Далечните и екзотични пътешествия по света го вдъхновяват за няколко изложби в последните години. Като най-интересна той определя експозицията си от снимки, направени по време на изкачването му на връх Ухуру (Килиманжаро, 5896 м).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *