post

Прототип на сгъваем смартфон на Xiaomi се появи в Twitter, публикуван от Куба Войчеховски. Устройството се разгъва навън и има известна прилика със серията Mate X на Huawei.

Вече съществуващите сгъваеми телефони на Xiaomi Mi Mix Fold и Fold 2 се сгъват навътре, тъй като системата за сгъване навън е доста по-сложна. Изтеклите изображения предлагат поглед върху различен дизайн на прототипа, чиято лента на камерата прилича на тази на Mate X.

Устройството има поне 4 сензора на камерата, а изображенията показват и компоненти като батерията и вътрешните платки. Войчеховски споделя, че то се захранва от Snapdragon 856 и модела X50 5G.

Според източника има няколко бройки на модела, които вече са публично достояние, но той така и не е достигнал до комерсиално производство. Причината Xiaomi да се откаже от него може би е издръжливостта – моделът, сгъващ се навън трябва да се пребори с множество предизвикателства и не е толкова издръжлив като текущите дизайни на сгъваеми устройства, защото освен всичко друго е податлив и на драскотини, пукнатини и други повреди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *