post

 

Инициативата ще доведе у нас водещи експерти от организации като Американската космическа агенция NASA, Европейската космическа агенция ESA, Масачузетския технологичен институт, Станфорд и др.

 

Десетото юбилейно издание на най-голямата образователна програма за космически технологии и изследвания в България – “Космически Предизвикателства” започва на 2 септември. Уникалният формат на програмата позволява на младежи между 16 и 28 – годишна възраст да получат безценни практически знания и опит в перспективни области като космическо инженерство, астрофизика, космическа медицина и биотехнологии, космически науки и технологично предприемачество. Участниците ще имат възможността да разработят свой собствен прототип на базата на истински наносателит.

 

Техни ментори в предизвикателството ще бъдат инженери от българската сателитна компания ЕндуроСат, както и водещи експерти от организации като Американската космическа агенция NASA, Европейската космическа агенция ESA, Масачузетския технологичен институт MIT, Калифорнийският технологичен институт Caltech, Станфорд и много други.

 

В рамките на пет седмици, кадетите ще трябва да проектират, построят и тестват полезен товар за сателит, който да бъде интегриран в сателит на ЕндуроСат. Освен техническата готовност на своя прототип и неговата приложимост, те ще трябва да подготвят и бизнес модел, който да защитят пред организаторите на програмата и екипа на ЕндуроСат.

 

“Космическите изследвания и свързаната с тях инфраструктура ще стават все по-важни за съвременния свят. Космическият сектор се развива с изключителна скорост и това ще доведе до мащабни промени в много индустрии през следващите десет години” – заяви по този повод Райчо Райчев, създател на „Космически предизвикателства“ и основател на ЕндуроСат. „Програмата предоставя възможност да стартираш своята космическа кариера и да участваш в реални космически проекти“.

 

Имаш само 5 дни да кандидатстваш на адрес: https://www.spaceedu.net/signup/

 

Не изпускай този уникален шанс да започнеш космическата си кариера!

 

За програмата

 

„Космически предизвикателства“ е лидерска програма за космическо обучение, насочена към младежи (18 – 26 години). Тя включва лекции и презентации, разделени в тематични модули: космическо инженерство, увод в космически системи и технологии, космически приложения, анализ на космически мисии, увод в астрофизика и астрономия, изкуствен интелект (Al) и роботика, космическа медицина и биотехнологии, космическо предприемачество. Всеки модул включва работни упражнения и практики, както и специфични екипни проекти. Те се основават на цялата учебна програма, като се изисква от космическите кадети да демонстрират своето мултидисциплинарно разбиране за космически науки, технологии и приложения. Над 75% от времето в програмата е посветено на практически дейности по разработването на реален прототип на космическа система.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *