post

Facebook няма добра репутация, що се отнася до поверителността, услуга, наречена Ghosty се възползва от API на Instagram, за да улесни проследяването чрез данните на всички акаунти, като позволява да се видят заключените профили. В замяна приложеннието иска споделяне на собствените данни за вход в социалната мрежа, а уловката е, че трябва да поканите поне още един потребител, за да можете да получите достъп до тези профили. Така приложението успява да увеличи своята база клиенти и, ако някой от новите потребители следва заключен акаунт, то достига до съдържанието му, а след това ги кара да плащат за пакети, иил да гледат реклами.

Ghosty дори не е ново приложение, то се предлага в Google Play Store от април и през този период е натрупало над 500 000 изтегляня, което му е осигурило огромен масив данни и е изнанадващо, че нито Google, нито Facebook са го засякли до сега, въпреки че очевидно нарушава условията им за сигурност и одобрение.

В свое последващо изявление, Instagram обяви, че не одобрява злоупотребата на Ghosty с нейната услуга и ще препоръча то незабавно да спре дейността си в социалната мрежа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *