post

Четвъртият онлайн кръг (Спринт) от Международния конкурс по програмиране CodeIT (www.codeit.bg) ще се проведе на 24.02.2018 г. (събота). Участниците ще имат на разположение три часа – от 10:00 до 13:00 ч., за да решат пет „бързи“ задачи, като ще трябва да достигнат до точно определен резултат на всяка от тях.

Патрон на кръга ще бъде акад. Юлиан Ревалски, председател на Българската академия на науките. В приветствието си към участниците той сподели: „Отново се вълнуваме, че имаме шанса да стимулираме талантите в областта на компютърните технологии, тъй като те са двигател на развитието на модерната наука и прогреса на страната ни.“ Той пожела на участниците в CodeIT да постигнат нови висоти в състезателното програмиране и да не спират да следват порива си за самоусъвършенстване. Институтът по математика и информатика към БАН е дългогодишен партньор на състезанието.

Според регламента на конкурса, последователно се редуват кръгове Маратон и Спринт, за да могат състезателите да демонстрират различни умения – както способността бързо да достигат до конкретни решения в кръговете Спринт, така и творчество в разработването на решенията в кръговете Маратон.

Най-добрите състезатели от шестте предварителни кръга ще достигнат до присъствения финал, който традиционно ще се проведе под патронажа на президента на Република България. Също така, на финала ще гостува известен гуру в сферата на програмирането, който ще сподели с най-добрите състезатели своя опит.

CodeIT е най-старият частен конкурс по програмиране у нас и сред най-старите в света. Инициативата се провежда за 18-та поредна година като част от стратегията на Мусала Софт за насърчаване и развитие на талантите в областта на информатиката и състезателното програмиране.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *