post

Важен фактор, който мотивира потребителите да пожелаят някой артикул, е привлекателната му визия. Затова на преден план в рекламата, особено в онлайн търговията, излиза качеството на продуктовата фотография.  Ефектът няма как  да бъде постигнат с малки и неясни снимки. Всеки производител или търговец, желаещ да постигне успех в бизнеса, се нуждае от услугите на комерсиалната фотография, каквито предлага професионалното студио PhotoPro.

Какво представлява комерсиалната продуктова фотография?

В условията на днешната голяма конкуренция професионалните снимки играят ролята на катализатор за повече покупки. Този дял от професионалната фотография, който представя в най-добра светлина различни артикули, се нарича комерсиална продуктова фотография. Тя се използва за публикуване в онлайн магазини, брошури, билбордове, каталози и др. Качествените фотографии имат голямо значение не само за електронната търговия, а и за рекламата на физическите магазини. 

Снимките дават първото впечатление за артикула и трябва да са перфектни, за да предизвика интерес към него. Те са от голямо значение за облеклата, обувките и модните аксесоари, които са сред най-търгуваните продукти оналйн. От професионално заснимане имат нужда всякакви видове промишлени изделия и продукти за търговия на дребно, като това се отнася не само за нехранителните стоки. Качествени снимки са необходими и за всички видове хранителни продукти. 

Важна роля в процеса играят стилистите, които имат натрупан голям опит в продуктовия дизайн. Те помагат при подготовката за заснемането на перфектния кадър. Върху крайният резултат се отразява и работата на ретушьорът, който е специалист в сферата на рекламата и графичния дизайн. Заснетите кадри се нуждаят от ретуш за регулиране на цветовете и нюансите и премахване на несъвършенствата. 

Клиентите могат да получат обработените кадри в два варианта. Единият е с висока резолюция, а другият е подходящ за електронна търговия. Фотографиите могат да бъдат качени на сървър, облак или да бъдат предоставени по друг начин, според желанието на клиента. 

Студио ФотоПро приема поръчки за снимки за: 

  • електронни магазини
  • Amazon 
  • E-bay 
  • различни видове визуална реклама 
  • печатни материали.

Практични съвети

За да получите най-доброто качество и най-привлекателните фотографии, е необходимо да спазвате някои основни правила. 

– Първият съвет е, че е най-добре фотографиите да бъдат направени в професионално студио. ФотоПро е специализирано студио за продуктова фотография на онлайн магазини. В него работят фотографи с богат опит, ретушори и стилисти. В тяхна помощ е най-модерна професионална техника,  включваща безогледални фотоапарати и ЛЕД осветление.

– Подходът към фотографирането зависи от вида на артикула. Ако са ви необходими снимки на модно облекло и аксесоари, има различни  възможности. Могат да бъдат направени кадри върху продуктова маса; върху манекен; с невидим (ghost) манекен или живи модели – мъже, жени и деца. За живите манекени се използва импулсно осветление от най-висок клас. Към всеки вид продукт се подхожда индивидуално. Тъй като облеклата трябва да изглеждат безупречно, студиото предлага услугата гладене. 

 

– Изяснете какви фотографии са най-подходящи за вашите артикули. Най-популярни са снимките на бял фон, на който продуктите се открояват кристално ясно. Те са сред най-поръчваните и използваните от e-commerce клиентите. За получаването на още по-ефектни фотографии на модни аксесоари и бижута се практикуват 360 градусови снимки и видео. Така могат да бъдат заснети и обувки. Детските облекла се открояват много добре, ако им бъдат направени 3D снимки с добавена сянка.

– Подготовката за заснимането трябва да се извърши много внимателно, за да представи артикула в най-добрата му светлина. Професионалистите от екипа на ФотоПро предлагат идеи за най-атрактивното представяне на продуктите, като се съобразяват с изискванията на клиента. 

– Възползвайте се от специалните условия, които предлага професионалното студио. Има възможност предназначените за снимане артикули да бъдат взети направо от склада на магазина или да бъдат изпратени с куриер. Съществува и вариант за приемане на спешни поръчки.

Снимки: photopro.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *