post

Brother, експертът по решения за печат и сканиране, с удоволствие съобщава за поредното си постижение в ангажимента си към устойчивост, като спести приблизително 295 тона CO2 през 2022 г. благодарение на своята програма за рециклиране и повторно производство на тонер касети в Европа.

Крейг Маккубин, управляващ директор в Глобалния технологичен център за повторно производство, Brother Industries UK, коментира: „Кръговата икономика и ангажиментът към устойчивост са заложени в ДНК-то на Brother и са неразделна част от основните ценности на компанията. От 2004 г. оперираме водещата ни програма за рециклиране, за да намалим въздействието на нашите продукти върху околната среда. Това означава, че Brother разполага с едно от първите съоръжения за рециклиране на тонер касети в Европа. Компанията е преработила успешно повече от 35 милиона касети по цял свят.“

„В световен мащаб това означава, че спестяваме 5300 тона CO2 всяка година в сравнение с това, което е необходимо за производството на чисто нови касети. Това е еквивалентно на премахването на 1150 автомобила от пътя всяка година. Като се има предвид, че това включва и събирането на използвани консумативи, това е огромно постижение за операция от такъв мащаб”.

В допълнение към ангажимента си за намаляване на емисиите, Brother проектира своите тонер касети в съзвучие с изискванията на кръговата икономика.

Хуан Карот, старши мениджър проекти в Brother Industries UK, коментира: „Тонер касетите на Brother са проектирани по възможно най-устойчивия начин. Изработени са от пластмаса, която не съдържа устойчиви органични замърсители, което означава че могат да се използват повторно. Всичко, което не можем да използваме повторно, се рециклира, като се гарантира, че нищо не отива на сметището.“

В допълнение, съоръженията за повторно производство на Brother са акредитирани за нулеви отпадъци до депониране, а от 2021 г. техните процеси на рециклиране са със 100% въглеродно неутрален статут. Brother поддържа високото си ниво на качество и екологични стандарти, като гарантира издръжливостта и производителността на своите преработени продукти.

С програмата за повторно производство на тонери компанията потвърждава своя ангажимент за постигане на Целите за устойчиво развитие (SDGs) от Програмата на ООН до 2030 г., особено в частта на отговорното производство и потребление. В тези рамки Brother продължава да насърчава устойчивото развитие и планира да намали емисиите си от Обхват 1 и 2 с 65% до 2030 г. спрямо нивата от финансовата 2015 г., демонстрирайки своя дългосрочен ангажимент към устойчивост и намаляване на отпечатъка си върху околната среда.

„От Brother сме активно ангажирани да сме лидери по устойчивост в печатната индустрия и продължаваме да работим за минимизиране на въздействието върху околната среда на нашите продукти и услуги“, казва Ива Тотева, мениджър „Продажби и маркетинг” в Brother България. „Гордеем се с успеха на програмата за повторно производство на тонер касети и ще продължим да работим по различни инициативи, за да заслужим и надградим ролята си на отговорна, етична и устойчива компания.“

Клиентите могат да върнат използваните си тонер касети безплатно, като поръчат кутия за връщане на тонер касети от https://www.brother.bg/recycling. След връщането им, използваните оригинални касети на Brother се изпращат в едно от европейските съоръжения за рециклиране на компанията, където се оценява дали могат да бъдат произведени повторно или рециклирани. Ако е подходяща за многократна употреба, касетата се почиства и износените части се сменят. Продуктът се привежда в оптимално състояние за обратно пускане на пазара с качеството на чисто нов.

За повече информация относно водещата на пазара програма за повторно производство на Brother, посетете https://www.brother.bg/recycling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *