post

Трудите се усилено, но все не успявате да отделите средства, за да осъществите плановете си. И така минават месеци, а понякога и години в отлагане на покупката на нова кола, основния ремонт на апартамента или почивката извън страната.

 

Ако не искате да чакате повече, за да осъществите плановете си, останете с нас, защото имаме какво да ви кажем. 

 

 

Кредит, изтеглен навреме може да помогне в осъществяване на плановете ви

 

На всеки му се иска да не се налага да търси заем. Иска му се да може да се справя сам, но това за съжаление невинаги е възможно. И тогава единственият начин, чрез който може да осъществи мечтите и плановете си са потребителските кредити. 

 

Този вид кредитиране е най-популярната форма на отпускане на финансови средства за физически лица. За да кандидатствате за заем трябва да сте пълнолетни граждани на България и да работите на трудов договор. Според сумата, която ви е нужна, можете да изберете дали да поискате стандартен потребителски заем, микрокредитиране (бърз кредит) или друг вид кредитиране.

Как да изберете подходящия за вашите нужди потребителски кредит?

Стандартен

Този вид кредитиране се предлага от всички банкови институции, като минималния и максималния размер на отпусканата сума варира според вътрешните условия на всяка банка. 

 

Ако например решите да кандидатствате за стандартен кредит от ДСК, минималната сума, която можете да поискате е в размер от 500 лв, а максималната –  до 35 000 лв. Съответно сроковете за погасяване са от 18 месеца до 10 години.

 

Това е най-търсения банков заем, тъй като няма възрастово ограничение за кандидатстване, не се изисква в заявлението да се посочи за какво ще се използват средствата и ако работната заплата се получава през избраната банка, то от кредитоискателя не се изисква удостоверяване на доход.

Бърз

Този вид заем като размер е сравнително малък (от 500 лв до 2000 лв за нови, и до 7000 лв за редовни клиенти), а сроковете за погасяването му са от 6 месеца до 5 години. Бързите кредити са предназначени за потребители, които се нуждаят от наистина спешен заем за покриване на неотложни нужди.

 

С други думи, този вид потребителски микрокредит ще ви бъде от полза, ако ви трябват пари на момента и сте сигурни, че можете да го върнете в кратки срокове.

Кредит за пенсионери

Както и сами се досещате, този вид потребителски заем е предназначен за хора в пенсионна възраст, които се нуждаят от по-голяма сума, за да осъществят плановете си. Обикновено заемите за пенсионери се отпускат в минимален размер от 500 лв и максимален – до 15 000 лв, а сроковете за погасяване са съответно от 18 месеца до 10 години.

 

И при този вид заем, също като при стандартния (за работещи) от банката не проследяват за какво ще бъдат използвани средствата и ако пенсията се получава през банката не се изисква удостоверяване на доход. Единственото условие е кредитоискателят да е в пенсионна възраст. За този кредитен продукт може да се кандидатства и онлайн, което е допълнително облекчение за възрастните кредитоискатели.

Овърдрафт

Този вид заем е идеален начин да се сдобиете с допълнителни средства бързо и без да ходите лично до банката. Единственото условие, на което трябва да отговаряте, за да можете да поискате овърдрафт е да получавате заплатата си през банката. Сумата, която предоставят банките е до 12 000 лв, а срокът за погасяване е до 12 месеца. Кредитът се превежда еднократно по разплащателната сметка и можете да го ползвате както намерите за добре (изцяло или на части).

 

Други видове потребителски кредити

Освен тези предлагани от всички банки кредитни продукти, всяка една банкова институция предлага и допълнителни видове заеми за своите клиенти. 

 

Голяма част от банките например предлагат още:

 

  • Потребителски заеми за клиенти, които получават заплатата си чрез сметка на банката
  • Заеми със залог на влог
  • Кредитиране за студенти
  • Заеми за моряци
  • Кредит за дентално лечение и други

One thought on “Парите от кредита ще подкрепят плановете ти

  1. Поръчкова статия. Трябва да си идиот, за да вземеш потребителски кредит за някакви глезотии, като изброените. После никак няма да ми е жал за вас, като ви пуснат рекетьорите от фирмите за събиране на вземанията. От кредитите единствено има смисъл ако са осъществени от страна на някакъв вид бизнес (защото така се очаква те да донесат приходи, а не гарантирани допълнителни разходи от които спада жизнения ви стандарт).

    Като нямаш пари, то ще си купиш кола на старо, няма да ремонтираш апартамента основно, а само ще боядисаш тук там където е крайно належащо, а по отношение на почивката ще си отидеш на село или на излет в планината, а не в чужбина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *