post

Apple се готви да представи първите си очила със смесена реалност и докато сулховете за тях продължават да се въртят, мнозина се чудят как точно този продукт ще се впише на пазара за устройства за виртуална и разширена реалност. Някои анализатори прогнозират, че навлизането на Apple може да “промени играта”, като се има предвид историята на гиганта по отношение на иновативни и стилни продукти, които улавят въобажението и интереса на обществото. Други пък остават скептични, че очилата могат да преодолеят бариерите, попречили на подобни устройства да наберат популярност на пазара.

Последните слухове сочат, че Apple ще интегрира другите си услуги, като Fitness+ с очилата за смесена реалност, което ще позволи на потребителите да тренират във виртуална реалност. Компанията може да интегрира някои спортни приложения с VR/AR екосистемата, позволявайки им да се насладят на тръпката да спортуват от комфорта на домовете си.

Едно от ключовите предизвикателства пред очилата на Apple обаче ще е тяхната цена. Очаква се устройството да струва около и над 3000 долара, което ще го направи значително по-скъпо от другите подобни на пазара и вероятно ще ограничи потребителската му база.

Друга въпросителна пред очилата със смесена реалност на компанията е по-широката екосистема от приложения и услуги, които ще бъдат достъпни за устройството. Въпреки че е ясно, че очилата ще са фокусирани върху игрите, фитнеса, спорта и продуктивността, не е ясно колко добре съществуващите приложения и услуги ще бъдат преведени в среда на смесена реалност. Остава да видим как компанията ще се справи с тези предизвикателства и ще примами потребителите с изцяло новия си продукт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *