post

Продажбите на iPhone 13 едва започват, но слуховете вече визират неговия наследник, който ще дебютира през есента на 2022 година. Според един от достоверните източници, той ще пертърпи пълен редизайн.

Марк Гурман от Bloomberg направи тази прогноза в своя бюлетин Power On, като посочи, че повтарящата се актуализация, която видяхме тази година при iPhone, дава време на инженерите на Apple да работят по доста по-драматичен ъпгрейд за следващата година. Както вече знаем, мини моделът ще бъде прекратен, но отново ще има четири телефона в серията, като този път ще видим два iPhone 14 Pro.

Според Гурман емблематичният прорез на екрана на телефона ще си отиде, отстъпвайки място на селфи камера в дупчица, която заема много по-малко пространство. Това означава, че ще продължим да чакаме камера под дисплея от Apple.

Честно казано Apple не обръща много внимание на дизайна на iPhone през последните години, за сметка на по-бързите вътрешни компоненти и по-качествената камера, които добавя с всяка нова серия. Феновете на марката отдавна очакват сгъваем iPhone, който обаче няма да се появи и следващата година, така че премахването на прословутия “notch” ще е поредната малка, но сигурна стъпка напред за компанията.

Все пак до представянето на iPhone 14 остава цяла година, което означава, че е рано за спекулации. Може би Apple все пак ще изненада феновете си с нещо повече, например модел без портове, за който отдавна се говори от различни източници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *