post

Новите телефони на Google от серията Pixel 6 може да са сред най-добрите Android устройства, но далеч не са перфектни. Екранът на Pixel 6 Pro има проблем с трептенето, който според компанията ще бъде отстранен през декември. Телефоните не се зареждат така бързо, както компанията предполагаше, а бавният скенер за пръстови отпечатъци се представя като функция, а не като недостатък.

За щастие Google планира да въведе друга биометрична функция. Слухове намекват, че Pixel 6 ще получи Face Unlock. Всъщност телефоните е трябвало да дебютират с лицево разпознаване, което се подкрепя от изтекли маркетингови материали и фрагменти от кода. За съжаление явно функцията не е била достатъчно усъвършенствана до премиерата на устройствата и може би затова Google може да я пусне в бъдеще.

Вътрешно функцията се нарича Toskana и изглежда компанията се опитва да я направи още по-енергоефективна, което до някъде обяснява изтеглянето й в последния момент. Pixel 6 няма специален хардуер за отключване с лице, което предполага, че функцията ще зависи от предната камера.

До началото на месеца списъкът на Play Store за Security Hub показваше Face Unlock като опция за устройствата Pixel 6, но 9to5Google съобщава, че скрийншотите са актуализирани на 2 ноември и откулчването с лице вече не се показва като опция. Това споменаване обаче ни дава наеждата, че Google не се е отказала от функцията и може да я достави със следваща софтуерна актуализация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *