post

Microsoft Open Technologies Inc. (MS Open Tech), дъщерно дружество на Microsoft Corp., заедно с водещия партньор на Moodle Remote-Learner.net Inc., обяви интеграция между Moodle и Microsoft Office 365, осигурявайки по-голяма продуктивност за учители и ученици чрез хармонизиране на потребителски имена и пароли, управление на календари и създаване на курсово съдържание, наред с други подобрения на работния процес за образователните институции и други потребители на Moodle.

„Работейки в тясно сътрудничество с Remote-Learner, ние предлагаме техническо решение за една от най-популярните системи за управление на обучението с отворен код, с цел да се осигури непрекъснатост на работния процес за потребителите на Moodle и Office 365“ – заяви Джийн Паоли, президент на MS Open Tech. – „Чрез тясното ни сътрудничество с отворената общност на Moodle, MS Open Tech ще продължи да приема отзиви и да поддържа, подобрява и добавя нови функции.“

Добавките с отворен код на Office 365 и Microsoft Services за Moodle включват интеграция с OneDrive for Business, OneNote и Office 365 Outlook календар. Интеграцията позволява на учениците, преподавателите и корпоративните потребители да влизат в Moodle с един и същ идентификатор (ID), улеснявайки еднократното влизане за образователните институции и други потребители на Moodle с Office 365 акаунти. В допълнение, събитията, създавани в Moodle, ще се съхраняват в личните календари на учителите и учениците в Office 365, което ще им позволи лесно да следят курсовите събития и срокове. Досега преподавателите трябваше да актуализират Outlook календарите си ръчно или да изпращат покани за събития на всеки студент поотделно.

Интеграцията с OneNote позволява на обучителите да създават задачи в OneNote, а учениците да ги изпълняват в цифровото приложение за водене на бележки и да представят своята работа чрез Moodle, като преподавателите могат да дават своите коментари в същия OneNote документ.

Допълнителната интеграция между Moodle и Office 365 позволява на преподавателите лесно да вграждат интерактивни онлайн уроци, създадени в PowerPoint с Office Mix чрез открит стандартен формат. Тези уроци могат да съдържат аудио, видео, цифров ръкопис, интерактивни симулации или оценки. Документите, съхранявани в OneDrive for Business, могат да бъдат свързани автоматично с курсовете в Moodle. Актуализациите на тези документи ще се появяват автоматично във връзките в Moodle, рационализирайки контрола на версиите и опростявайки интеграцията на съдържание, съхранявано в облака.

„Развълнувани сме от възможността да работим с Microsoft за интегриране на Moodle с платформата Office 365. С добавките на Office 365 за Moodle, Microsoft продължава да демонстрира своя ангажимент към софтуера с отворен код и образованието“ – заяви Джейсън Коул, главен изпълнителен директор, Remote-Learner. – „Учителите и обучителите, които разполагат с Moodle и Office 365, създават нов начин на преподаване, като използват предимствата и на двете платформи. Администраторите в Moodle могат да разгърнат тези нови функции с ясното съзнание, че се ползват с подкрепата на Microsoft и на партньорската общност на Moodle.“

На изложението BETT Show 2015 на 21 януари, MS Open Tech официално представи  версия 1.0 на проекта, който стартира през септември миналата година, на GitHub под GPLv3. Добавките са налични за сваляне и от директорията с добавки на Moodle, чрез Azure-сертифициран ВМ образ и VM Depot.

По време на изложението BETT, посетителите имаха възможността да научат повече за интеграцията на Moodle с Office 365 от Антъни Салсито, вицепрезидент „Образование“ в Microsoft, който говори за „Ролята на технологиите за революционизирането на образованието“. След това, посетителите на изложението BETT бяха поканени да присъстват на „Learn Live“ сесията на тема „Moodle и Microsoft – по-добри заедно“, представена от Джейсън Коул, изпълнителен директор на Remote-Learner, и Дъг Махю, старши технически евангелист в MS Open Tech.

Повече информация и новини за MS Open Tech може да откриете като се абонирате за блога на MS Open Tech. Повече информация за Remote-Learner може да откриете на адрес http://www.remote-learner.net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *