post

Когато планирате изпращането на международни пратки до различни дестинации, трябва да следвате някои важни правила и изисквания.

На първо място е от значение стоките, които предлагате да отговарят, както на глобалните, така и на националните изисквания на всяка страна, до която смятате да ги доставяте.

От определящо значение за успешната реализация на международни пратки е да се договорите с утвърдена куриерска фирма, която работи надеждно и в срок до всяка дестинация, която ви интересува.

Ето основните стъпки, които трябва да спазите, когато подготвяте вашите международни пратки:

Правилното опаковане и етикетиране е важно

Опаковките на вашите международни пратки трябва да отговарят на няколко изисквания. Те трябва да са леки, но здрави и устойчиви. Добре е да са изработени от екологични и лесни за рециклиране материали. През последните години голяма популярност придобива използването на кашони и други видове опаковки от хартия.

Важно е също опаковките да прилягат добре на вашите международни пратки. Това ще направи пратките по-сигурни и устойчиви, а и ще ви спести средства за по-скъпа куриерска услуга при голяма опаковка. Ако използвате опаковка по мярка няма да се нуждаете от много материали за уплътняване, което е добре, както за вашия бюджет, така и за природата.

Не на последно място – помислете за брандирани опаковки за вашите международни пратки. Брандираните опаковки са белег за професионализъм и високо качество. Те показват отношение към клиентите и ги печелят на ваша страна още преди да са отворили своята пратка.

Бъдете особено внимателни при етикетирането на вашите международни пратки. Трябва да са посочени ясно и точно имената и адресите на изпращача и получателя, за да е сигурно, че пратката ще достигне точно, където трябва.

Постарайте се всички международни пратки да отговарят на изискванията

За да пътуват безпроблемно до различни страни те трябва да отговарят на редица изисквания. Задължително е да бъдат придружени и със съответната документация – фактури, сертификати за произход и митнически декларации, когато това е необходимо. Всички международни пратки трябва да са снабдени и с товарителница, която играе ролята на договор между изпращача и куриерската фирма.

Работете само с утвърдени куриерски фирми

За да сте спокойни и сигурни, че всяка ваша доставка ще бъде изпълнена в срок и според правилата, договорете се с куриерска фирма, която е наложена в бранша и е доказала, че работи качествено.

Уверете се, че фирмата, на която сте се спрели доставя до всички дестинации, които ви интересуват.

Запознайте се подробно със сроковете за доставка и преценете дали ви удовлетворяват. Обявете ги ясно пред вашите клиенти и контролирайте да се спазват коректно, за да не се сблъсквате с върнати или отказани международни доставки. Настоявайте за проследимост на пратките, която да е достъпна, както за вас, така и за вашите клиенти.

Бъдете безкомпромисни, когато избирате куриерска фирма, на която да се доверите за вашите международни доставки. Високото ниво на услугата, съчетано с качеството на продуктите, които изпращате, ще ви донесе печалба и много доволни клиенти в различни страни по света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *