post

Очилата Vision Pro, които Apple току-що представи, несъмнено демонстрират широк набор от функции и технологии, но всичко това идва с висока цена от 3499 долара. Това съвсем естествено ще откаже голяма част от потенциалните потребители, които ще изчакат докато технологията стане по-достъпна.

Изглежда обаче, че Apple има нещо на ум и за това сочи нов патент, който компанията получи тази седмица. Той намеква за експериментите на гиганта с хардуер за разширена реалност и описва аксесоар, монтиран на главата, който може да се свързва с iPhone, превръщайки го в дисплей.

С две думи Apple мисли за разработката на по-достъпна версия на Vision Pro, която ще използва алтернативен подход. Патентът описва аксесоара под формата на лента за глава, в която потребителите могат да поставят своя iPhone и който установява безжична връзка с устройството, позволявайки им да се наслаждават на AR изживяване.

Подробностите са неясни, но явно слуховете, че Apple работи върху по-евтина версия на своите AR/VR очила са истина. Не е ясно обаче, кога те ще станат факт и разбира се, колко по-евтини ще са от оригиналния модел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *