post

Българската компания Алтерко съвместно със СофтУни пусна първия си международен онлайн курс Shelly Scripting Basics

Алтерко АД (BSE: A4L / ISIN: BG1100003166), базираната в София българска компания, стартира своята академия Shelly за международни обучения. Първият онлайн курс – Shelly Scripting Basics, започна на 25 май, като той е насочен към основите на програмирането в сферата на „умните домове“. Съдържанието на курса е специално подбрано и структурирано, за да може да отговори на търсенията както на по-опитни, така и на начинаещи в тази сфера. Курсът вече предизвика огромен интерес, като ентусиасти от цял свят се включиха в първата му лекция. Инициативата на академията Shelly е поредното потвърждение в световен мащаб за интереса към бъдещето на smart home индустрията и нейното развитие.

Алтерко е една от най-иновативните компании в сферата на IoT решенията. Изцяло българската компания с вълнение обяви старта на своята академия Shelly. Целта на образователната инициатива е да обучи своите потребители, както и професионалните инсталатори, как чрез базови познания по скриптиране да отключат допълнителните функционалности на своите устройства Shelly. Инициативата е реализирана в партньорство със СофтУни Глобъл, които имат значителен опит в реализирането на подобни курсове. Shelly Scripting Basics се провежда изцяло на английски език и цели да предостави на курсистите умения и знания, необходими за усвояването на безкрайните възможности, които устройствата Shelly предлагат.

Академията Shelly демонстрира отдадеността на Алтерко да предаде необходимия експертен опит на своите потребители, за да използват напълно потенциала на устройствата Shelly и да поемат контрола върху интелигентната си домашна автоматизация.

„Очаровани сме от огромния интерес към новата ни инициатива – академията Shelly. В Алтерко ние винаги сме вярвали, че знанието е ключът да се разкрият безбройните възможности на IoT устройствата. Натрупахме значителен опит и ноу-хау през последните 5 години и се радваме да споделим наученото с хилядите ни потребители по света“, сподели Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко.

Партньорството между Алтерко и СофтУни Глобъл подчертава съвместния ангажимент на двете компании за високи постижения и иновации в образованието. Чрез сътрудничеството си с една от водещите образователни платформи, Алтерко гарантира, че академията Shelly ще предложи ценни знания и висока добавена стойност. Доказаният опит на СофтУни в предоставянето на висококачествени образователни програми, подходящи за индустрията, допълнително засилва доверието и ефикасността на това общо начинание. Знанията, придобити чрез академията Shelly, могат да бъдат първата крачка към вълнуващата перспектива за кариера в бързо развиващата се област на IoT технологиите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *