post

Най-добрите практики в електронната търговия и за 2024 споделиха водещи лица в екомерса в България. Сред звездите на онлайн търговията са Ozone.bg, SportDepot.bg, Mebeli.bg, Oh!Good, Astratex.bg и MellyJolly.com в конкурса eCommerce Academy Awards 2023

 

Единственият специализиран конкурс за електронна търговия в България, който се провеждаше през последните четири месеца, награди онлайн магазините отличници в 10 основни и 3 специални категории на бляскава церемония на 05.10.2023 в Тех парк София. Водещи на звездното събитие бяха Христина Христова и Симеон Иванов от сутрешния блок на БНТ “Денят започва”.

Водещи професионалисти от всеки сектор на онлайн бизнеса връчиха звездните статуетки:

Категория “Книги, учебни помагала и офис консумативи”

Елка Каменова-Цанкова, Председател на Кооперация „Панда” (Office1) награди MellyJolly.com – школата, в която децата учат и се забавляват на английски език с игри, приказки, песни и активности, а онлайн магазинът ги продава.

Категория “Детски стоки”

Победител е UWear.bg – онлайн магазин, вдъхновен от интересите и нуждите на децата за лицензни стоки с марки като LEGO, Harry Potter, Super Mario, Minecraft. Наградата връчи Георги Стефанов, създател на ganbox.com.


Категория “Мебели, дом, градина и ремонт”

Статуетката грабват Mebeli.bg, връчена от Мартин Пенчев, управляващ съдружник в Адвокатска кантора Sotirov, Penchev & Partners.

Категория “Ръчно изработени продукти”

Награда връчи Никола Илчев, организатор на събитието, а категорията е подкрепена от GombaShop Bulgaria, които подкрепят творците в България. Аtelie.bg спечели приза в тази категория – първото виртуално ателие, в което всичко се прави с ръцете и излиза от сърцето.

Категория “Маркетплейс и мулти-бранд”

Победителят обяви Полина Вутова, Мениджър продажби в OLX Bulgaria. Наградата през 2023 г. е за Ozone.bg – онлайн магазинът, в който ще откриеш всичко, което ти трябва на едно място.

Категория “Лична грижа”

Радостина Христова, създател на Influencer Media Bulgaria, зарадва Parfium.BG със статуетка в тази категория.

Категория “Спорт, отдих и хоби”

SportDepot.bg са тазгодишния победител, а Иван Тотев, директор “Маркетинг” в СПИДИ, връчи наградата.

Категория “Хранителни продукти и напитки”

Мартин Богданов от Paysera посрещна Cafemag.bg, които грабнаха звездата в тази категория.

Категория „Лайфстайл”

Антония Вълчанова, Мениджър Ключови клиенти от отдел Продажби на Netinfo, връчи награда на Astratex.bg – царството на невероятното бельо, в което всяка жена ще се влюби!


Kатегория “Електроника”

Боряна Попова, маркетинг мениджър в Jump.bg, удостои с приз и статуетка Flip.bg – онлайн магазинът, който революционизира начина, по който се продава и купува употребявани и сервизирани телефони и смарт устройства.

Категория “Стартиращ онлайн магазин на 2023 г.”

Георги Мардов от Кока кола Хеленик Ботълинг Къмпъни не държа гостите дълго време в напрежение и откри победителя в тази така вълнуваща категория: OhGood – онлайн магазин предлагащ пълноценно и вкусно хранене без усилия.

Категория “Социална кампания 2023 г.”

Статуетката връчи Калоян Христов, член на Управителния съвет на Българска Е-комерс Асоциация (БЕА). на Цвете в епруветка – невероятни цветя, които издържат до 2 месеца само на любов!

Категория “Любимият магазин на публиката за 2023 г.”

Е най-ценната и чакана категория, в която феновете избират своя победител. През 2023 г. с над 3000 гласа победител в eCommerce Academy Awards 2023 е SkyOptic, а наградата връчи двигателят на цялото събитие Мирела Тодорова.

Часове преди това се проведе и 10-тото издание на eCA Conference “Best Practices”, придружено от иновативната изложбена зона с над 30 доставчици на услуги за електронна търговия, както и множество поп-ъп магазини, които продаваха в реално време своите продукти, които по принцип можете да откриете само онлайн.

Благодарение на партньорството на eCommerce Academy с Volkswagen България, гостите успяха да направят тест драйв на най-новите електрически модели от семейството на ID на автомобилния конгломерат.

Главният организатор на конференцията и наградите за онлайн магазини, вдъхновител на екомерс общността в България, Никола Илчев, развълнувано сподели: “Трудно мога да предам атмосферата и емоциите на конференцията и наградите за електронни магазини. Много приятели, много нови лица и партньорства, широки усмивки за победителите в конкурса, може би малко разочарование за тези, които не грабнаха статуетки, но най-важното е, че тези две събития разкриха безкраен низ от нови бизнес възможности.

Благодаря на всички замесени – партньори, изложители, собственици и мениджъри на магазини, жури, гости, хората от екипа ми, без които не може да се случи нито едно вълнуващо екомерс събитие в България. Всички вие сте вдъхновение за още по-големи проекти и ви обещавам, че те много скоро ще ги обявя”.

Всички новини, събития и предстоящи поредици от eCommerce Academy можете да следите във Фейсбук страницата на организацията: https://www.facebook.com/ecommerceacademybg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *