post

LG може да е приключила със смартфоните, но все още произвежда устройства, които можете да използвате с мобилния си телефон. Корейската компания представи новата си гама безжични слушалки LG Tone Free и този път акцентът не е UV технологията за унищожаване на микроби.

Моделът от висок клас FP9 има кутия за зареждане, която се включва в жака за слушалки, за да работи като Bluetooth донгъл. Функцията може да е полезна например по време на полети.

Триото включва FP8 от среден клас и FP5 от нисък клас, които също предлагат активно шумоподтискане и две нови настройки Spatial Audio. Това означава, че трябва да чувате музикални елементи, сякаш са разположени в различни пространства в 3D звукова сцена. Според LG резултатите трябва да са по-реалистични.

Всъщност пространственото аудио става все по-често срещана характеристика. Наскоро то пристигна в Apple Music и отдавна е достъпно чрез Sony Reality Audio формат 360, а Verizon твърди, че нейният Adaptive Sound дори не изисква специални слушалки, или високоговорители.

Голямата промяна в дизайна на LG Tone Free е по-късият створ, който компанията е намалила с 4.4 мм. И трите модела разполагат с три микрофона и нова функция за гласово повикване, наречена Whispering Mode, която ви позволява да държите дясната слушалка близо до устата като специален микрофон.

Завръща се и UV автоматичното почистване, но е ограничено до FP8 и FP9. Функцията може да ви отърве от 99.9% отмикробите за 5 минути, като слушалките са поставени в кутията, разполагаща с безжично зареждане. Слушаките от среден и висок клас осигуряват повече живот на батерията от FP5 – 10 часа време за възпроизвеждане, в сравнение с 8 часа при ниския клас.

LG Tone Free ще се предлагат от този месец в черно и перлено бяло, а FP8 и FP9 ще имат и златиста опция. Цените все още не са известни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *