post

 

Подготовката на CV е изключително важна част от процеса на кандидатстване за работа. Едно добре оформено CV може да се окаже решаващо за получаването на желаната работа, по-добра заплата и дори по-висока длъжност.

 

Реално това е първият официален контакт между кандидат и работодател, което предполага да бъде създадено така, че да получите предимство пред останалите кандидати. Целта на CV – то е една – да представи по най-добрия начин предишен трудов опит, квалификации, образование, умения.

 

В мрежата могат да се намерят десетки темплейти на CV, които веднъж попълнени могат да се разпечатат, а коригирането им е невъзможно или поне сложно.

 

Екипът на една нова българска платформата си е поставил за цел да промени това и да създаде нов стандарт в подготовката на CV. Тя се нарича CV1.bg и е бърза и лесна за използване платформа, която е напълно безплатна за всички.

 

Потребителят може да избира измежду 10 различни темплейта за CV – то си. Системата е много интуитивна, за да може кандидатстващият буквално за минути да създаде професионално изглеждащ документ. Платформата поддържа девет езика (датски, шведски, английски, испански, руски, френски, португалски, немски и български), на които може да се генерира автобиографията.

 

След като се попълни информацията по избрания темплейт, документът се запазва автоматично в профила и може да бъде изтеглен, както и да се редактира по всяко време. Платформата е много интуитивна и лесна за разбиране. Тя е написана на React (JavaScript библиотека с отворен код за изграждане на потребителски интерфейс).

 

От екипа на сайта обещават в скоро време надграждане на платформата и много иновативни идеи, сред които възможност за написване на мотивационно писмо, което също да се съхранява в облака и да бъде достъпно за потребителите по всяко време, от всяка точка на света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *