post

Недостиг на компоненти може да намали производството на Apple Vision Pro наполовина, прогнозира известният анализатор Минг-Чи Куо, позовавайки се на информация от ключови доставчици.

Според Куо, през 2024 година ще бъдат произведени само 400 000 до 600 000 единици от устройството, което няма да е достатъчно да отговори на прогнозното търсене от 1 милион бройки. Всъщност тази информация съвпада и с предишни слухове за производствения капацитет, а Куо продължава да рисува мрачно бъдеще за очилата Vision Pro.

Според него, Apple ще прекрати разработката на по-евтин вариант на устройството, който беше планиран за 2025 година. Така компанията ще може да се съсредоточи върху единствените си към момента AR/VR очила и да произведе нужните за пазара бройки.

Що се отнася до евентуален хардуерен ъпгрейд, такъв може да се очаква най-рано през 2027 година, отново поради проблемите по веригата за доставки на компоненти, пише анализаторът, добавяйки че компанията трудно ще може да обясни на потребителите потнциалните сценарии за употреба на Vision Pro, въпреки отличното потребителско изживяване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *