post

Над 60 хил. души вече са се записали  в играта “Съкровището на Сатоши” (Satoshi’s Treasure), която предлага награда от $1 млн. във формата на Bitcoin, съобщава CoinDesk.

Играта вече е активна, като на определено време се публикуват улики към откриването на 400 елемента от ключа към портфейла с наградата. Играта позволява на хората да образуват отбори и да използват всякакви законни начини да открият фрагментите.

Тези, които желаят, може да търсят уликите и сами. Правила в играта почти няма. Освен това тя цели да насърчи съвместната работа. Нейните създатели изтъкват, че например програмистът Джон Кантрел успял да пробие кода на един от първите фрагменти и след това е публикувал детайлно описания в GitHub как го е направил.

Самият Кантрел е споделил пред CoinDesk, че за него е важно именно знанието, което ще натрупа, не наградата. Той казва, че вече има един отбор с 600 души, които са създали програмата Ordo. Тя има за цел да помогне за организирането на уликите и по-лесното управление на информацията.

Други пък превръщат играта в собствен бизнес. Някои отбори например са направили онлайн магазини със сувенири и други стоки. За мнозина играта е първата истинска игра с добавена реалност, защото уликите се публикуват както онлайн, така и на различни точки по света и изисква различни умения и екипна работа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *