post

 

В следващите 2 седмици финалистите ще се състезават за подкрепата на зрителите и читателите

За по-малко от месец над 40 на брой компании заявиха участие в кампанията „Вдъхновяващите 5“, която Bloomberg TV Bulgaria организира в подкрепа на стартъп общността у нас. На 16 ноември стартира вторият кръг, в който продължават 33 стартиращи бизнеса, които отговарят на регламента за участие. Те ще имат две седмици, за да спечелят гласовете на зрителите и читателите, а петте от тях, които успеят да съберат най-висок вот, ще получат безценно ноу-хау за развитието на бизнеса си от глобални лидери в предприемаческата екосистема от София, Франкфурт, Лондон и Сан Франциско.

Портфолиото с кандидати за „вдъхновяващата петица“ включва компании за мобилни приложения и платформи, иновативни софтуери и системи, образователни проекти, вдъхновяващи бизнеси, свързани с опазването на околната среда и здравословния начин на живот, както и нестандартни и дизайнерски решения за разкрасяване на дома, офиса и създаване на отличителна и запомняща се визия.

„Щастливи сме, че инициативата ни успя да привлече изключително качествени стартиращи компании. Вярвам, че участниците в кампанията „Вдъхновяващите 5“ ще вдъхновяват и окуражават днешните ентусиасти, които ще се превърнат в предприемачи утре“, заяви Таня Кръстева, главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria.

По време на втория етап от инициативата, който ще продължи до 29 ноември, всеки може да даде своя глас за най-вдъхновяващия за него стартъп, като натисне бутона „Харесва ми“ под персонализираната визитка на своя фаворит сред участниците на inspiring5.bloombergtv.bg.

Всяка седмица рубриката „Bloomberg TV Bulgaria Интервю“ в ефира на бизнес телевизията посвещава изданието си на кампанията “Вдъхновяващите 5” и стартъп общността, а на сайта на кампанията могат да се открият и блиц интервюта с всички участници.

Експертният екип от ментори, които ще консултират компаниите, спечелили най-много гласове, включва предприемач от Силициевата долина, който успява да набере капитал от 10 милиона долара за реализация на идеята си, архитект, предприемач и ангелски инвеститор от Лондон, мениджъри от висшето ръководство на най-големите организации в стартъп екосистемата у нас и доказани имена от международната бизнес сцена.

Запознайте се с менторите и участниците в кампанията „Вдъхновяващите 5“ и подкрепете иновативния бизнес, в който откривате най-голям потенциал на: https://inspiring5.bloombergtv.bg/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *