post

DreamWorks Animation SKG Inc. отново се довери на технологии от HP, за да разшири границите на цифровата анимация и да направи технически най-сложният филм на компанията до момента – „Котаракът в чизми”, чиято премиера в България се очаква на 23 декември 2011.

Технологиите на HP са в основата на множество хитови заглавия на DreamWorks, сред които поредицата „Шрек”, „Как да си дресираш дракон”, „Кунг-фу панда” и „Кунг-фу панда 2”.

За създаването на „Котаракът в чизми” аниматорите са използвали над 200 високопроизводителни работни станции HP Z800, които позволяват бързо и акуратно изпълнение на сложни творчески задачи. Работните станции са помогнали за дизайна на всичко във филма – от героичния Котарак до дигитални ефекти като виещо се торнадо и облаци.

„Както с всички наши филми, за „Котаракът в чизми” бяха необходими мощни системи, които да отговорят на дигиталните нужди на творческите ни екипи. HP ни позволи да дадем пълна свобода на въображението на нашите художници, за да могат те да насочат усилията си върху създаването на най-доброто триизмерно компютърно-генерирано изживяване”, сподели Ед Лионард, главен технологичен директор в DreamWorks Animation SKG.

„HP има за цел да предложи на пазара технологии, които помагат на клиенти като DreamWorks Animation да развихрят творческия си гений. Клиентите ни са най-добрите в бизнеса и това ни предизвиква да им предложим следващия голям технологичен пробив, който да им даде възможност да творят без ограничения”, сподели Джеф Ууд, вицепрезидент, Международен маркетинг, Търговски решения, HP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *