post

В уникална по своите мащаби сделка, обявена навръх 15-тата годишнина на М-Тел, телекомът придобива водещите интернет провайдъри Спектър Нет и Мегалан за 72 милиона евро.

Изпълнителният директор на М-Тел Андреас Майерхофер обяви, че всички служители на Спектър Нет и Мегалан ще запазят своите работни места. Същото се отнася и за висшия мениджмънт на двете компании, на който ще се разчита за тяхната успешна интеграция в рамките на М-Тел.

Чрез придобиването на Спектър Нет и Мегалан, М-Тел засилва своите позиции на пазара на фиксирана телефония и интернет. В бъдеще ще се акцентира върху по-нататъшно развитие на фиброоптичната мрежа и предлагането на конвергентни услуги. Първите подобни оферти М-Тел ще предложи по време на предстоящите в края на годината коледни промоции.

Преди по-малко от година Спектър Нет придоби Орбител, друг много голям играч на интернет пазара. Общият брой на настоящите клиенти на Спектър Нет и Мегалан е близо 90000, като Спектър Нет са по-добре представени в бизнес сегмента, а Мегалан имат по-силно присъствие сред домашните потребители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *